1. Bynajmniej, nie wiję się jak piskorz. Wyjaśniam jedynie Pańskie niewłaściwe rozumowanie. Napisał Pan: "...prowadzenie szkół ponadgimnazjalnych leży w obowiązkach rady powiatu a nie rady gminy." Ustawa nic takiego nie wskazuje.Prowadzenie szkoły a ustalanie sieci szkół to dwa odrębne zadania.
2. Nie biorę udziału w ustalaniu budżetu miasta,więc nie mam takich danych liczbowych. Przypuszczam, że będą to takie pieniądze, o jakich mówił p. Kubicki. Czy bardzo uszczupli to wydatki na inne inwestycje lub remonty? - to sprawa punktu widzenia. Na razie widać, że w budżecie Miasta na inwestycje jest przewidywane więdzej pieniedzy, niż w ubiegłym roku. Nie sadzę, żeby coś zmieniło się na gorsze w ogólnej polityce finansowej Miasta.
3. Staram się w swoich wypowiedziach uniknąć emocji. Choć czasem pozwalam sobie na ironię i żarty, to trudno byłoby zarzucić mi brak kultury.W zadnej wypowiedzi nie obrażałem @denisa. Proszę więc po raz kolejny o zaprzestanie używania - przynajmniej pod moim adresem - słownictwa typu "jesteś blisko koryta". Nie chcę (choć w razie potrzeby potrafię) zniżać się do tego poziomu dyskusji.