przez krzyś » Pt, 1 maja 2015, 14:17
1. nigdzie i nigdy nie twierdziłem, że LO im. Mickiewicza jest najlepsze, ani tego nie wykazywałem. To jest Twoja insynuacja;
2. nigdzie i nigdy nie twierdziłem, że ranking oparty na miarodajnych, obiektywnych i jednakowych dla całego kraju wynikach maturalnych i olimpiadach jest zły i nieobiektywny. Uważam jednak, podobnie do wielu innych ludzi, że nie ujmuje inych, istotnych czynników. Ten zarzut to kolejna Twoja insynuacja;
3. tekst dotyczący nauczycielek - radnych miejskich jest na tyle niepoważny (to eufemizm!), że nie będę go komentował;
4. "siedź cicho i patrz końca" nie świadczy o mojej arogancji, lecz o Twoim braku rozumienia przenośnej treści aforyzmu. Współczuję;
5. działania każdej władzy możesz oceniać, lecz konkretnych uprawnień kontrolnych raczej nie masz;
6. metoda EWD jest znana co najmniej od 2011 roku. Faktycznie, nie objęł do dziś wszystkich szkół średnich, daje jednak pewien obraz szkoły. Określa na podstawie obiektywnych wyników, czy szkoła odniosła sukces edukacyjny, czy wykorzystała możliwości, czy wymaga wsparcia i pomocy itd. Żeby o tym mówić, trzeba mieć interlokutora z pewną dawką wiedzy merytorycznej, zatem dalej nic "w tym temacie";
Wymiana zdań Z Tobą, @denisie80, przypomina trochę słynne dyskusje "O wyższości świąt Wielkiej Nocy nad świętami Bożego Narodzenia". Tyle tylko, że tam było śmiesznie, tu - niestety nie...
"I to by było na tyle"