przez Gość » N, 9 maja 2010, 21:31
Tja... Moje pytanie z 23 kwietnia musiało czekać około 2 tygodni.
Poza tym - odpowiedź jest wymijająca. Nadal nie wiem czemu informację o tym, kto będzie Gwiazdą Dni Piastowa jako pierwsza podał portal WPR, a nie patron imprezy, czyli MOK.
Pewnie w MOKu stwierdzono, że bedzie Biuletyn, dodatkowo dwa plakaty na www w formie PDF (zadziwiajacą forma jak na grafikę, na starej stronie dawało się je wstawić jako obrazek, w dodatku powiększany) wystarczą. Guzik o Dniach Piastowa pod menu - na moim laptopie, o dość standardowej rozdzielczości ekranu, trzeba przewinąć stronę do dołu, żeby go zobaczyć. Za to w prawym górnym rogu - miejsce widoczne na pierwszy rzut oka - pogoda. Faktycznie, niezwykle istotne z punktu widzenia mieszkańca.
Co do informacji autobusowych - jeszcze większe zdziwienie.
"nie przewiduję szerokich konsultacji społecznych, zwłaszcza, że kilku mieszkańców złożyło bardzo konkretne i fachowe propozycje przy okazji internetowej debaty nad likwidacją linii 717"
Ominęła mnie jakaś debata internetowa ? Na pewno to przegapiłem... Cóż, szkoda... Czy chodzi może o przesyłanie maili do Urzędu, co trudno nazwać debatą... O ile dobrze pamiętam debata to zbiorowa dyskusja, ew. czat w formie internetowej.
Punkt drugi - skoro juz kilku mieszkancow przedstawiło te konkretne i fachowe propozycje, to czemu robić z nich takie tajemnice ?
Powiedzmy mieszkancom : możliwości są a,b,c,d,e, sprawdzamy koszty jakie miasto będzie musiało ponieść, rozmawiamy z ZTM, i tyle. Nie róbmy tego na zasadzie "ja juz wszystko wiem, będzie lepiej, przedstawię Wam, mieszkańcom, gotowe rozwiazanie, i Wy, mieszkańcy, macie byc zadowoleni". Tak to według mnie aktualnie wygląda.