przez Gość » Wt, 5 lip 2011, 15:58
Cóż... Wypada wysłać urzędnika na kurs prawidłowej obsługi petentów.
Gwoli ścisłości, proszę mi powiedzieć, Panie Urzędniku, w którym punkcie jest napisane, że mieszkańcy Piastowa i płatnicy podatków w Piastowie są obsługiwani lepiej, a inni gorzej. Nie wiem czy orientuje się Pan, kto jest dla kogo, Pańskie stanowisko jest służebne dla ludzi, czy się Panu podoba czy nie, i to że musi Pan odpisywać na nasze jęczenia mieści się niestety w zakresie Pana obowiązków. Jeśli ma Pan inne zdanie, proszę je zaprezentować, albo zmienić pracodawcę na stawiającego mniejsze wymagania.
Być może post jest niekulturalny, ale jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubańczykom.... Zadałem już pytanie do Burmistrza, czy zamierza to tak pozostawić, bo sposób odpowiedzi na niektóre pytania przez P. Nowackiego sugeruje, iż są one traktowane jako zło konieczne...
Treść pytania:
Piszę w sprawie żenującej odpowiedzi, zaprezentowanej przez p. Nowackiego, a mianowicie:
"Co do prawidłowego obsługiwania Pana jako mieszkańca, który płaci podatki, ... nazwisko ... nie widnieje w spisie mieszkańców miasta Piastów, ani w ewidencji osób prowadzących działalność gospodarczą na terenie naszego miasta, a więc prosiłbym o określenie jakie podatki płaci Pan na rzecz miasta, z którego przestrzeni i dóbr publicznych Pan korzysta."
Proszę o wskazanie przepisu, który o tym mówi, jak również o przypomnienie mi kto jest dla kogo w Urzędzie Miejskim (bo wydaje mi się, iż Urząd dla mieszkańców, ale może jestem w błędzie). Rolą mieszkańca (nawet jeśli nie jest tu zameldowany i nie płaci podatków) jest oczekiwanie, iż miasto będzie się w należyty sposób wywiązywało ze stojących przed nim zadań.
Proszę o informację, jak zamierza Pan rozwiązać tą niezręczną sytuację. Ponadto - jak ma się to do punktu 4 regulaminu i co w przypadku sprawy o dane osobowe."
Niestety, ograniczenie długości zapytania nie pozwala mi na dopytanie, po co urzędnikowi wiedza jakie kto płaci podatki. Może następnym razem zapyta czy chodzę do kościoła albo kogo i jak często goszczę w łóżku.
Ostatnio edytowano Wt, 5 lip 2011, 16:15 przez Gość, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Dopisana treść zadanego pytania