Na razie ucichło bo nic się nie dzieje. Nowa rada, nowy burmistrz, martwy okres świąteczno-noworoczny. A co do ostatniego zdania i ukrytej w nim insynuacji to powiem ci tak - gdyby Kubicki i spółka nie wyrabiali różnych dziwnych rzeczy, które z medialnego punktu są ciekawe (w negatywnym tego słowa znaczeniu) to ani WPR ani Polsat ani TVP INFO by się nimi nie zainteresował, nawet gdyby opozycja codziennie do nich pisała, dzwoniła i ich nachodziła. Jakoś nie widziałem podobnych artykułów czy reportaży o prezydencie Starzyńskim, który przecież - delikatnie mówiąc - nie jest ulubieńcem mediów, a w szczególności WPR.
Dodam jeszcze, że już dawno temu pisałem iż prawdy nigdy nie poznamy. NP przyznał się tylko do rozkręcenia szumu medialnego w okół sprawy LO. Ale inne działania mogły być np. wynikiem walk wewnątrz koalicji. Nigdy się nie dowiemy czy to np. nie Smolaga donosił mediom po to by zdyskredytować Kubickiego i osłabić go w kolejnych wyborach. Może właśnie za to wyleciał z UM

@denis80 powie oczywiście że to bzdury i mnie wyśmieje, ale Kubicki musiał mieć powody aby na 5 miesięcy przed wyborami ryzykować utratę większości w RM. Na pewno nie jest tak, że Smolaga tak po prostu oddał władzę nad podległymi referatami, a Kubicki go wywalił bo był już niepotrzebny. To taka sama bajka jak ze zwolnieniem Nowackiego, który de facto podpadł tym, że wysłał pług bo poprosił go o to opozycyjny radny w imieniu mieszkańców swojej ulicy.
Teraz to już bez znaczenia, natomiast warto wiedzieć, że nie wszystko musi być takie jakim się wydaje.