przez przynadziei » Pn, 4 cze 2012, 14:01
trudno mi oceniać całość (przecież nie byłem wszędzie i cały czas), wiec tylko subiektywne uwagi...
- piknik w gimnazjum, bez zadęcia oficjalnego, dużo spontanu, bo prawie wszystkie stoiska prowadzili młodzi ludzie, pewnie można by to przygotować bardziej profesjonalnie, ale ważne, że dzieciaki i po jednej stronie i po drugiej były zadowolone. Skorzystaliśmy nie tylko z jedzonka, ale ze wspinaczki na skrzynki, strzelania z łuku, malowania twarzy...
- Dzień Dziecka Bożego - tu jesteśmy co roku przynajmniej na chwilę - nie tylko ze względu na atrakcje i okazję dorzucenia się do loterii, ale i ze względu na znajomych, których mamy tu masę. Jak zwykle fajna atmosfera, niezła organizacja, dobre rozwiązanie z dostępnością jedzenia (kupon loterii jednocześnie gwarantował, że nie umrzesz z głodu). To przyjemność pobyć tu gdy jednocześnie dzieci fajnie spędzają czas, atrakcji może i niedużo, ale się zmieniały więc nudy nie było...
- niedzielne obchody miejskie. Przy MOK mały stolik z książkami do kupienia (obłowiłem się nieźle), trochę stoisk, ale bez rewelacji, za to przy MOK o dziwo bez kolejek - wszystkie atrakcje do skakania zaliczone ku ogromnej frajdzie dzieci! Fajną sprawą był też piknik w parku - podobał mi się szczególnie kącik dla maluszków, dobrze też, że nie było naciągania rodziców na płatną karuzelę. Trochę efekt burzyła niedokończona robota ekipy od chodnika, ale tak to jest jak się zabierają za robotę w ost chwili... Rozgrywki kosza chyba fajnie zorganizowane, ale publiki mało. Koncert A. Wyszkoni - córka byla pod sceną mimo pogody bardzo zadowolona, jedna uwaga (ale to juz nie do miasta, ale do "artystki") to fakt, że zdjęcia zamiast rozdawać sprzedawała i to po 5 zł - jak dla mnie obciach i pokazuje to klasę muzyka. Jak bierze ileś tysięcy za koncert to dla fanów warto coś podarować...