Już wiemy, czyja to wina, że MOK jest taki a nie inny.
Kto zgadnie ?
Tak, wg obecnego Burmistrza jest to władza, rządząca Piastowem przez poprzednie 20 lat (WPR, nr 126 z 8 lipca 2011, str. 4)
"Poprzednie władze przez ostatnie 20 lat doprowadziły budynek do takiego stanu, w jakim on się obecnie znajduje. Jeżeli przez ten czas nie były w nim wykonywane żadne prace, to ja naprawdę nie dam rady naprawić tych błędów w ciągu jednego roku – dodaje (Marek Kubicki - mój przypisek)."
Tak się składa, co Pan przemilczał, że poprzednie władze chciały przebudować / zbudować nowy MOK. Z tym lub innym kierownictwem, ale budynek miał być nowy.
Wg tej samej gazety dowiadujemy się, iż kino Baśń powstało w roku 1957. Rozumiem, że na przestrzeni 30 lat nie niszczało, przyspieszony proces zaszedł przez lat 20...
Panie Burmistrzu, aktywność na forum ma Pan zbliżoną do zera (tak, były posty z życzeniami i zapewnienia że Pan czyta), z MOKiem jakoś też mam wrażenie że nie do końca jest tak jak Pan mówi... Eh.
Nie wiem też czemu chce Pan naprawiać MOK na przestrzeni roku. Kadencja jest nieco dłuższa, ma Pan jeszcze sporo czasu...
Żeby nie było tak jednostronnie - cieszę się, że kontynuowany jest plan odświeżania placów zabaw.