do anikow: wiem że tą część przy torach remontował UM. chodzi mi o ten budynek gdzie znajduje się cukiernia. składa się on niejako z dwóch części pierwszej gdzie jest cukiernia właściwa a w drugiej części mieszkają sobie ludzie. i o tą część budynku mi chodzi że ktoś zlitował się i nie kontrastuje już z p. Olczakiem i nie starszy sypiącą się elewacją. całość tworzy ładny kawałek jednolitego budynku. nie wiem kto na ta drugą część dorzucił ale chwałą mu za to:)
do PMK: ja nie mówię że Lwowskiej mamy się wstydzić. faktycznie jest 100 razy lepiej niż 13 lat temu. moją artystyczną duszę razi po prostu bałagan estetyki i kubatury budynków o płotach i zaniedbanych roślinnościach nie wspomnę.wystarczyło by aby ogrodzenia miały w miarę jednakowy kształt wysokość i kolor a wszystko to nawiązujące do już istniejącej małej architektury którą prowadzi do dworca.
popatrzyłam sobie na dworzec dzisiaj jak czekałam na pociąg i zastanawiałam się co z tym paskudztwem da się zrobić. wpadła mi taka myśl czy ktoś z mieszkańców wie jak wyglądał budynek dworca zanim ubrali go w PRLowski mundurek. przecież to też chyba była cześć kolei wiedeńskiej która zaczyna się w grodzisku mazowieckim?????