przez sta » Śr, 5 paź 2011, 11:33
@Marcin: pan Brzeziński pewnie nie czuje odpowiedzialności, bo i nie ma za co. Gdyby to było jego niedopatrzenie burmistrz Kubicki na pewno już na samym początku kadencji coś by z tym zrobił. A wypadki się zdarzają, są miejsca bardziej i mniej bezpieczne a zainteresowani powinni o tym wiedzieć, żaden burmistrz nie może się wprost za nie winić. Poza tym sytuacja pogorszyła się w ostatnim czasie, na co wpływ mają przede wszystkim dwie rzeczy. Budowa ronda, i remonty które skierowały część ruchu do Piastowa. Z drugiej strony ostatnio chyba całe noce jeździ po Piastowie patrol Policji, ciekawe czy mają ze sobą „suszarkę”.
Jeśli chodzi o hałas w nocy, ostatnio zauważyłem, że na skrzyżowaniu przy Biedronce przez połowę czasu pali się czerwone światło. Nie wiem czy było tak od początku, ale zawsze to małe coś.
@stokroteczka: Wojska Polskiego miała być połączona z węzłem Konotopa, zabrakło jednak pieniędzy, więc nieprędko coś się zmieni. Pozostanie tylko bezsensowny w tym momencie układ skrzyżowania z Toruńską.
Pewnie niektórzy się nie zdziwią jeśli powiem, że masowe wystawianie mandatów jest głupie, bez sensu i w ogóle złe. Oczywiście można wystawić w ciągu jednego dnia 100 albo i więcej mandatów za łamanie przepisów na rondzie – po pierwsze, nie rozwiąże to problemów jakim jest samo rondo, a po drugie, taka akcja nie ma sensu na jednym skrzyżowaniu. Był by z tego pożytek tylko w wypadku udzielania pouczeń, mandaty niestety nie działają.