A skad ta ocena policjanta ?

"Piastów nie należy do najbogatszych miast, żeby od razu wszystko było piękne i nowe; o to by było ładnie i miło się żyło muszą dbać wszyscy Piastowianie;
przetargi wygrywają ci, którzy dają lepsze oferty, monitoring został odebrany bo działał dobrze; nie wierzę, żeby został odebrany z usterkami"
Za czasow mojej mlodosci moja S.P Babcia Druga mawiala ze jest biedna i nie stac jej na tanie rzeczy, bo musza jej dlugo sluzyc. Dlatego woli wydac wiecej na drozsze i miec pewnosc ze bedzie trwalsze.
Przetargi wygrywaja te firmy, ktore daja tansze oferty, natomiast istotne jest to, co stanowi o kryterium obliczenia calkowitej ceny. Niekoniecznie kryterium cena = 100% jest najlepszym z mozliwych, tansze - niekoniecznie jest rownowazne z lepsze. Jest pewien prog jakosci, ktorego cenowo nie da sie przeskoczyc.
Krytykowac jest najlatwiej, a Drogi Maluchu, jak sam zauwazyles w innym poscie - niech sie osoby zajma tym na czym sie znaja. Np Burmistrz rzadzeniem. Radni rzadzeniem. A ja jestem zlosliwy i w swojej zlosliwosci i cynizmie rowniez bede sie doskonalil

Brak glosow krytycznych pozwala domniemac ze wszystko jest w jak najlepszym porzadku, a przeciez nie jest, prawda ? Mieszkancy widza co jest nie tak, co wydawalo sie im ze bedzie inaczej, ew. co mozna poprawic, usprawnic, patrza tez na temat z zupelnie innej strony.
Punktem kolejnym jest szacunek obywateli do politykow - moze dlatego sie innym nie chce

Parametry kamer ze standardu pozwalaja na transmisje obrazu w rozsadnej rozdzielczosci, (obraz o parametrach zblizonych do obrazu telewizyjnego SD - ok. 570-580 linii jak pamietam), jak rowniez maja mozliwosc silnego zoomu optycznego - nie wiem czy ta funkcjonalnosc jest u nas zaimplementowana. Nie chce mi sie znow grzebac w e-bipie, jako ze jego web-usability jest dosc niska.