PMK, raczej Nibla ma rację robisz 100% założenie, że wszyscy jesteśmy łapówkarzami, cwaniakami, złodziejami i nie dopuszczasz myśli, że może być inaczej. Właśnie takie myślenie powoduje wygłaszanie oszczerstw, skłóca ze sobą ludzi. Czy ty PMK dawałaś/eś łapówki pracownikom Spółdzielni? bo ja nie! a pisma jakie kierowałem do spółdzielni były rozpatrywanie przez pracowników i akceptowane przez Prezesów, Dyrektorów, Zarząd. Odpowiedzi jakie otrzymywałem były pozytywne i negatywne dla moich spraw. Możemy mieć pretensję o terminowość załatwiania spraw i tu są winni wszyscy pracownicy S-ni - "od dołu do samej góry"! Nasze społeczeństwo jest żądne plotek, sugestii na temat złodziei, łapówkarzy, aferzystów itp. na poziomie Super Expresu czy Faktu. Ja mam pozytywne odczucie do s-ni i pracowników. A to, że pracują od lat na tych samych stanowiskach dla mnie jest bardzo dobre, bo doskonale znają swoje rzemiosło! Przecież takich nam potrzeba.
Zresztą, jak się nie wypowiadają w takich sprawach to może akceptują takie sugestie?
Jedyny "układ" jaki mam to ze swoją żoną