[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/prime_links.php on line 121: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/prime_links.php on line 122: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/prime_links.php on line 121: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/prime_links.php on line 122: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4715: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3822)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4717: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3822)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4718: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3822)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4719: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3822)
Piastów • Zobacz wątek - RADA NADZORCZA

RADA NADZORCZA

Re: RADA NADZORCZA

Postprzez Mała » Wt, 21 lip 2009, 21:24

Jestem w szoku. Czytam i nie mogę uwierzyć co się działo i nadal dzieje w naszej CHOREJ Spółdzielni...

Żenujące. To jakies chyba żarty... Zamiast rozwijać nasza spółdzielnię, dbać o jej dobro, aby członkom, mieszkało się lepiej, milej, to tu wyprawia się takie rzeczy wbrew statutowi i wszelkim regulaminom.
Szkoda, że aż Sąd musiał się w to włączyć, jednak jestem dumna, iż prawo zwyciężyło, a bezprawie zostało zlikwidowane.

Aż wstyd się przyznawać, że mieszka się w Piastowie i należy do tej Spółdzielni, o której chodzą już dziwne plotki...

Aha - i mam dość już wywieszania na klatkach schodowych dziwnych donosów, odpowiedzi na te donosy i walki na "Listy do Mieszkańców".
Dajcie sobie spokój drodzy Państwo, bo na poczatku było to może i śmieszne a teraz to już zęby człowiekowi zgrzytają na tych coraz to "mądrzejszych" anonimowych autorów. Szkoda, że autorzy skoro takie listy pisali to nie mieli odwagi i honoru podpisać się pod swoimi "wypocinami".
Mam już dosyć zakłócania mojego spokoju i jak podejrzewam większości członków spółdzielni, zatem prosze darowac już sobie tego rodzaju "pyskówki" wywieszane w klatkach schodowych.
Pozdrawia Zdegustowana Piastowianka
Mała
Młody

Postprzez Nibla » So, 22 sie 2009, 5:55

Rada Nadzorcza "zafundowała" sobie doradcę - J.Janiszowskiego. Co to jest za doradca? - Jakie ma wykształcenie? Jaki posiada zawód? Czym się zajmował/zajmuje zawodowo? Jakie posiada licencje, uprawnienia zawodowe? Jakie posiada osiągnięcia spółdzielcze?
Co się stało, że RN musi korzystać z doradców? Kto płaci takiej osobie za doradzanie? Na czym polega doradzanie? Czy pisze jakieś opracowania dla RN? itd. itp.

Może ktoś coś napisze?
Nibla
Młody

Postprzez złybohater » Śr, 26 sie 2009, 6:25

To jest temat taki , którym mieszkańcy chyba się nie zajmują ( bogaci ?) .
Rada Nadzorcza czy też Zarząd podniósł cenę "podgrzania wody " na ponad 15 zł za m3 . I podobne . Jednak z tego co wynika z opisów ( wydruków ) woda i podgrzanie wody jest nie zależne od spółdzielni ( logiczne bo spółdzielnia nie dostarcza tych mediów) więc co u licha za numer z podwyżką ? Podwyżkę ogłoszono poprzez uchwałę i ... czy każdemu zwisa ile płaci ?

Piszmy pisma do Zarządu i Pana prezesa co ma samochód z rejestracją z Radomia ( ciekawe czy tam jest zameldowany ) .
Nie dajmy się .
Niech będzie wreszcie lepiej
złybohater
Młody

Postprzez jota » Śr, 26 sie 2009, 18:02

Z tego co wiem, to nie na wszystkich osiedlach była podwyżka czynszu, jest osiedle, które głośno krzyczało i nie było na nim podwyżki na eksploatacji. Powstaje pytanie, jakimi wyliczeniami posługiwał się Zarząd podejmując uchwałę o zmianie stawek czynszowych.
jota
Bardzo młody

Postprzez obserwator » So, 19 wrz 2009, 9:30

no właśnie jakimi? ale członkowie milczą bo mają kasę i można ich doić z mamony. Mądrzy są na zebraniowych pyskówkach, później to już zero :lol:
obserwator
Starszy

Postprzez obserwator » So, 19 wrz 2009, 10:05

Ten doradca to kompletne zero. Jak może być doradcą w sprawach działalności spółdzielni, gdy kompletnie nie ma nawet krzty wykształcenia w tym kierunku, (jego wypowiedzi z prezentacji na zebraniach wyborczych) a pozyskana "jakaś wiedza" to informacje spreparowane na użytek prywatny, populistyczny aby dostać się do naszych pieniędzy.
Na zebraniach słuchałem wypowiedzi tego "doradcy" jak ktoś zadał pytanie w temacie, to już się gubił i nie wiedział chyba sam co mówi!!! Podejrzewam, że jego jakość pracy doradczej można sklasyfikować na poziomie biznesu babci klozetowej, a nie prawa spółdzielczego, zarządzania czy nadzorowania i doradzania!
Jego wiedza pochodzi z kręgów plotkarskich, spreparowana na użytek publiczny, udaje mądrego posiłkując się jakimiś liczbami, żeby imponować, np. przy okazji wyborów w spółdzielni! To populista, duszę diabłu sprzeda aby brać kasę. Nie wiem jak można wziąć kogoś na doradcę w Radzie Nadzorczej, gdy jest się dłużnikiem spółdzielni!!!!! Rado Nadzorcza obudź się!!! i nie wydawaj naszych pieniędzy na pseudo doradców bez wykształcenia i praktyki zarządczej w spółdzielczości.
Gdyby, np miał ukończone uprawnienia na członków Rad Nadzorczych, no to jeszcze rozumiem :D
a tu co? chyba byle co i ja na takiego doradcę mam płacić! Obliczę ile będę musiał potrącać z czynszu, aby mieć spokojne sumienie, bo jak jest dłużnikiem i jest doradcą, to ja też to mogę czynić!! :lol: :lol:
obserwator
Starszy

Postprzez Nibla » Wt, 22 wrz 2009, 17:11

Czy Rada Nadzorcza naszej Spółdzielni działa legalnie? Czy dokonana jest rejestracja w KRS w Warszawie. Takie pytanie sobie postawiłem i skorzystałem z wyszukiwarki Gooogle wpisując imię i nazwisko członków RN, którzy w organach Spółdzielni tj Radzie Nadzorczej nigdy wcześniej nie zasiadali. Dostaję tylko potwierdzenie na stronę: http://spoldzielniamieszkaniowapiastow. ... zorczej,66 .
Ale strony z KRS z tymi nazwiskami nie znalazłem. A co będzie gdy skorzystam z nazwisk byłych członków RN?
http://209.85.135.132/search?q=cache:oc ... clnk&gl=pl
wyszukiwarka pokazała nazwiska osób będących członkami Rady Nadzorczej z poprzednich kadencji. Członkowie obecnej Rady Nadzorczej, których ta kadencja jest jako pierwsza nie figurują w rejestrze KRS-u. Wniosek jest taki, ż obecna Rada Nadzorcza nie jest zarejestrowana! Czy działa legalnie?
Więc nasuwa się pytanie: Jak działa organ nadzorczo-kontrolny (czyli RN)naszej Spółdzielni, który nie wie sam o sobie nic? :lol: :lol:
No tak, najciemniej jest pod latarnią :wink:
Nibla
Młody

Postprzez picipolo » Cz, 1 paź 2009, 13:01

Uwaga!, Uwaga! Chyba padnę ze śmiechu z informacji jaka do mnie dotarła. Otóż mamy zmiany w Radzie Nadzorczej. Pan W. Pietrzyk już nie jest Przewodniczącym Komisji Rewizyjnej, natomiast nowym/ą jest B. Siedlecka :lol: :lol: z osiedla Paderewskiego!!!
Jakie Ta osoba ma wykształcenie w wymaganym kierunku , aby tak ważną funkcję w Radzie sprawować. Absolutnie żadnego!
Spółdzielnia i autorytet Rady Nadzorczej schodzi na psy!!
- Zatrudniani są pseudodoradcy
- poważne funkcje w radzie pełnią kompletni indolenci
A Zarząd zaciera tylko ręce z powodu niekompetencji tego organu!
picipolo
Młody

Postprzez Gość » Cz, 1 paź 2009, 18:02

Skad wiesz jakie kto ma wyksztalcenie i predyspozycje ? I kim jestes, aby ta osobe oceniac wg jej wyksztalcenia ?
Gość

Postprzez picipolo » Cz, 1 paź 2009, 19:13

Grzesiek, będziesz miał okazję zapytać się na zebraniu walnym ol wykształcenie, które zgodnie z ogłoszeniem odbędzie się 24.10 br.
Ciekwe, kto napisze tej osobie sprawozdanie? natomiast predyspozycje to może i ma ale w jakiej branży?
Proponuję przygotować sobie zestaw pytań do dyskusji.
picipolo
Młody

Postprzez Maro » Pt, 2 paź 2009, 12:19

A jakie trzeba mieć wykształcenie, żeby być przewodniczącym Komisji Rewizyjnej?
Pozdrawiam,
Maro.
Maro
Piastowianin

Postprzez kosrys » Pt, 2 paź 2009, 12:50

najlepiej pewnie być audytorem księgowym, rewidentem lub kimś pokrewnym z dziedziny księgowości
Komisja Rewizyjna nie zajmuje się jedynie stroną księgową, przynajmniej z mojego doświadczenia :)
więc ocena zdolności i przydatności kogoś na podstawie tylko i wyłącznie jego wykształcenia szkolnego jest tylko formą wyrażania swojej frustracji.
Nie wiem jakie ta osoba ma wykształcenie i nie interesuje mnie to gdy wywiązuje się ze swoich obowiązków
z doświadczenia wiem, że poziom wykształecenia jest bardzo złym miernikiem do oceny człowieka
kosrys
Zasłużony

Postprzez Calineczka » N, 11 paź 2009, 13:52

Pan Janiszewski jest z zawodu szewcem, a na funkcję doradcy finansowego rekomendowała go pani Woźniak (z-ca przew. RN), reszta rady, a przynajmniej jej większośc poparła. Czym się kierowała i jakie talenty ekonomiczne w nim dostrzegła? Trudno zgadnąc, ale koniecznie trzeba zapytac na najbliższym Walnym Zgromadzeniu 24.10.09
Calineczka
Bardzo młody

Postprzez kosrys » Pn, 12 paź 2009, 8:00

Hmm... skoro prowadzi swoją działalność, to siłą rzeczy musi się znać na zarządzaniu pieniędzmi :)
ale masz rację zapytać nie zaszkodzi
kosrys
Zasłużony

Postprzez picipolo » Pn, 12 paź 2009, 16:45

Szewc doradcą Rady Nadzorczej!!! Ale numer!!! Ha ha ha :D
Nie wierzę w cudowne uzdrowienia umysłu z szewca na finansistę!
Zacznę szykować pytania dla doradcy na zebranie walne. Przecież będzie "prawą' ręką Rady Nadzorczej na Zebraniu Walnym :D Co w tym szewcu widziała Vice Przewodnicząca podczas rekomendacji? Może jego elokwencję :D
picipolo
Młody

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Spółdzielnia Mieszkaniowa