Jest nowa Rada Nadzorcza. Przyszedł finał hosztaplerki grupy inicjatywnej, która w imię "uczciwości" robiła przekręty wyborcze w 2008roku.
Dopiero wygrana sprawa w sądzie (czytaj wcześniej na forum) doprowadziła do przerwania tego chamstwa i nieudacznictwa niektórych osób będących w radzie. To chamstwo i nieudacznictwo mogło powstać tylko za pomocą samych członków, którzy lubują się w plotach, przywalaniu, stosowniu oszczerstw, kłamstwach i rozpowszechnianiu nieprawdziwych faktów! To jest styl betonu członkowskiego, który skutecznie odstrasza
angażowanie się młodszego pokolenia w sprawy naszej spółdzielni. Ten beton myśli że jest wyrocznią i jest najmądrzejszy ale to tylko 2% członków spółdzielni, natomiast swoimi działaniami niedemokratycznymi i nieuciwymi robi tyle smrodu, że normalni członkowie nie przychodzą na zebrania. Odstraszają ludzi wykształconych i inteligentnych od spraw spółdzielnianych, pozostają tylko oni. Radę Nadzorczą wczoraj wybierało około 190 członków na około 3500 ogółem. Ledwo starczyło kandydatów na 11 członków rady, inni byli wyśmiewani, wygwizdywani,itp. Przygotowanie merytoryczne części kandydatów
Całe szczęście, że część tych oszustów nie będziemy już spotykać i oglądać przez trzy lata na zebraniach za stołem RN(szkoda,że nie wszystkich).
Mam satysfakcję z ukrócenia tej farsy jaką przez miniony rok serwowała nam nielegalna władza. Tyle wyrządzono krzywdy wszystkim osobom, które walczyły o demokratyzcną sprawiedliwość, że pozostanie ten przypadek w historii naszej Spółdzielni jako smutny, niechlubny rok
Z przebiegu wczorajszego zebrania nadal wyłaniały się i były stosowane nielegalne metody zdobywania władzy!
Nowym członkom RN życzę powodzenia w stosowaniu praworządności i uczciwości.
Tupetem i bezczelnością ze strony grupy inicjatywnej było zaproszenie na wczorajsze zebranie ślusarza, który mianuje się "mecenasem". Jest to oszust, który w ubiegłym roku nieleglnie, publicznie na ZW wprowadzał w błąd członków spółdzielni a wynikiem jego doradztwa była sprawa w sądzie i stracony rok. Ten fakt świadczy o beznadziejnym myśleniu tej grupy