przez Nibla » Cz, 4 gru 2008, 20:39
No właśnie, mamy nowe emocje personalne w wykonaniu obecnej RN.
Najpierw należy doprowadzić do odejścia Zarządu, a następnie przyjmować! Tak pani Truszkowska postępuje, bo cóż nie wykłada na taką zabawę własnych pieniędzy!
Ze względu na oszustwa Przewodniczącej opisane powyżej nie powinna brać udziału w komisji konkursowej.
Z całego ogłoszenia najciekawszy jest dział na końcu ogłoszenia pt. ?Przedmiotem rozmowy kwalifikacyjnej będzie m.in.? i to jest bomba!!
Po jednej stronie kandydat na prezesa wykształcony ze wszystkimi spełnionymi wymogami konkursowymi, a po drugiej stronie kto??? - np. sprzątaczka albo kierowca albo rencista albo pracownik biurowy albo ?..albo?.No i jest problem ? jakie mam zadać pytania gdy się nie znam na tych zagadnieniach?/ na poziomie wiedzy prezesa/ A jak ktoś mi da pytanie to jaka ma być odpowiedź, a co będzie gdy inaczej odpowie niż ja mam napisane? I tak dalej i tak dalej ha ha ha! Śmiech na Sali!
Większość /nie mówię, że wszyscy/zna się na zagadnieniach ekonomicznych, zarządzania czy prawa spółdzielczego np z ekranu telewizyjnego, prasy itp. Natomiast najlepszymi ekspertami ze znajomości prawa spółdzielczego to /opisani wcześniej/ Lisiecki S. i Kacprowicz J. którzy doprowadzili swoją niekompetencją do spraw sądowych. I przegrywają.
Na drugi punkt będą zadawali pytania super eksperci, ciekawe jakie to będą pytania? Jak wstawia się taki punkt to widać kompletną niekompetencję osób redagujących a dlaczego?
Bo jest tylko jedno pytanie a odpowiedź brzmi: Spółdzielniom nie przysługują środki finansowe z funduszy unijnych!!!!!!!!!! I takie osoby mają odpytywać kandydata na prezesa?
Gdzie ci fachowcy?
Co do przepisów dotyczących zarządzania to niech zrobią najpierw licencję zarządcy nieruchomości to będzie równorzędna dyskusja z kandydatem. Natomiast wiedza na temat funkcjonowania spółdzielni będzie rozlewała się szeroko w pytaniach i dyskusji. Najlepiej jak zadadzą pytanie na temat czystości klatek schodowych, na tym się wszyscy znają. Realizacja przedsięwzięć to sprawa prosta, żadne w tej spółdzielni nie kończą się normalnie. Na ogół są marnowane pieniądze, gdyż projekty nie doczekują się finału.
Ostatni punkt to tematy ?morze?! Można sobie tylko pomarzyć , powiedzieć i nic nie robić bo za dwa lata i tak wyrzucą ze stołka prezesa ? to jest pewne!!!!
A może macie inne scenariusze?
A może macie pytania dla kandydatów i odpowiedzi?