Pewnie nie, ale 90% procent jak najbardziej. Reszta pewnie jest z Pruszkowa lub Ursusa. Natomiast w drużynie seniorskiej Piastovii proporcje są odwrotne, a drużyna młodzieżowa powstała dopiero na wiosnę (Piastovia brała też dotacje w zeszlym roku) i póki co nie gra w żadnych rozgrywkach. Po za tym mi chodziło o pokazanie skali klub z 90 letnią tradycją, mający w grupach młodzieżowych 250 dzieciaków, dostaje 60000, klub z 3letnią tradycją nie grający w rozgrywkach młodzieżowych 30000(odchodzą koszty meczy), i teraz fajna matematyka w Piastovii z tego co obserwowałem na treningach w grupie młodzieżowej trenuje ok 20 dziewczynek.
Piast 60000/250=240PLN na rok na jednego dzieciaka
Piastovia 30000/20=1500PLN na rok na jednego dzieciaka
Przy takiej różnicy myślę że jeżeli Piastovia w ciągu 3-4 latach nie będzie grała w ekstraklasie kobiecej i nie będzie miała choć jednej reprezentantki kraju na poziomie seniorskim lub młodzieżowym, to będą to wywalone pieniądze w błoto.
Co do sukcesów Piasta, to w tej rundzie w drużynie Znicza(II liga) zadebiutował Jakub Pastusiak - wychowanek piasta. Już w 2013 roku w drużynie Ursusa (III liga) debiutował Radek Jankiewicz - wychowanek Piasta. (doszły mnie również jakieś wieści że Radek był na testach w I Ligowej Olimpii Elbląg - ale za to ręki nie dam uciąć, choć nawet w plotce jest ziarnko prawdy).
Jak na tak mały klub o tak mizernej bazie treningowej są to spore sukcesy obaj chłopcy są chyba z rocznika 95, więc nie wiadomo jak potoczą się dalej ich kariery.
Wisienkę zostawiam na koniec w ekstraklasie w Zawiszy Bydgoszcz występuje Kuba Wójcicki chłopak z Pruszkowa, ale pierwsze kroki w seniorskiej piłce stawiał właśnie w naszym Piaście. Po ostatnim bardzo dobrym okresie dla Zawiszy i dla Kuby, w gazetach przewinęły się nawet informacje o możliwym powołaniu do kadry.
Zapomniałbym o jeszcze jednym do już dawna historia Artur Andrzejewski reprezentant Polski do lat 16 w latach 90'