przez sapiecha1 » Pt, 9 sty 2015, 7:39
Ja ostatnio trzy razy odbiłem się od naszej poczty bo kolejka była niemiłosiernie długa, a czynne jedynie okienko z paczkami, a jak już nie mogłem załatwić swojej sprawy na poczcie w Warszawie i musiałem postać, to drugie okienko otworzyło się dopiero po moim 40 minutowym postoju, tak że miałem prawie 60 minut by posłuchać co ludzie sądzą na temat naszej poczty.
Fakt, były sytuacje o których piszesz, ale były też słuszne reklamacje i poszukiwania. Była też ciekawa sytuacja, gdy gościu dostał powtórne awizo na list który odebrał 2 dni wcześniej. Ten to dopiero był wkurzony. Blisko godzina w kolejce by usłyszeć że ma awizo na coś co odebrał już wcześniej, też stojąc prawie godzinkę.
Do tego, akurat wtedy drzwi do przesyłek masowych, hurtowych czy jak ich tam nie zwać, były zamknięte, światło zgaszone. Dla mnie kiedyś to był "skrót" by kupić bez głupiego czekania, głupkowaty znaczek A. Teraz znaczki kupuję na zapas w Warszawie.
Co ciekawe, to miałem sytuację, gdy gościu z Allegro nadał paczkę pod Poznaniem o 15, a trafiła do mnie do domu następnego dnia o 9, ale to woziła Warszawa bezpośrednio. Czasem śledzę polecone i widzę że są w Piastowie o 8 rano, a do mnie docierają dopiero 2 dni później. Kiedyś czekałem na taki list, znając jego numer udałem się wieczorem na pocztę. Po wielu pokrętnych tłumaczeniach że takiej przesyłki nie ma, jak wyciągnąłem wydruk, że jest już 2 dobę, zaczęły się poszukiwania i się znalazła. Zajęło to ponad 30 minut, ale była. Może to mnie widziałeś bez awiza, tylko że ja miałem wydruk ze strony.