przez sapiecha1 » Pt, 28 lis 2014, 7:34
@nona, niestety @citizen ma rację.
Nie tym tonem i nie tymi argumentami.
1. Remont przejścia musi być kiedyś wykonany. Nie jest to jedyne przejście podziemne remontowane. Nie tylko my możemy narzekać. Jest kasa, to robią, nie zrobią, kasa się ulotni i nadal będzie syf. Możemy mieć jedynie pretensje do rządzących w Piastowie (obu poprzednich ekip), że nie są realizowane długoterminowe plany dodatkowych połączeń podziemnych na terenie miasta (są takowe naniesione na plany, osobiście widziałem interesujące mnie 2 takie tunele pieszo/rowerowe).
2. To co robi cała kolej (różne spółki) to nadaje się tylko do kabaretu, bo prawnie jest w porządku, a nam niestety pozostaje jedynie płakać ze złości.
3. To jak masz dzisiaj to jeszcze nic. Poczekaj do poniedziałku. Na 2 tygodnie wchodzi w życie najwredniejszy rozkład jazdy, a do tego robi się chłodno. Jak przeżyjemy te 2 tygodnie, będzie my już chyba poza najgłębszym dołkiem.
4. Odblaski? Zgadza się, ale obowiązują w terenie niezabudowanym i za ich brak jest mandat. Nic mi nie wiadomo, by był mus ich posiadania w terenie zabudowanym, to tylko dobra wola pieszego.
5. Myślisz że @citizen szaleje służbowym samochodem po osiedlowych uliczkach. Raczej nie, bo ma sporo mądrych uwag na tym forum wskazujących na to że używa autobutów w naszym piekiełku.
Sorki @nona, przywaliłaś tak jak mi wczoraj dziad w Tesco. Szedł sobie z żonką, przez 5 regałów nie mogłem go wyprzedzić, jak w końcu pojawiła się luka i już go wyprzedzałem, walnął swoim w mój wózek, ja niestety walnąłem w dziewczynę. Ta z ironią powiedziała do mnie "przepraszam" i się odwróciła, ja do faceta, a jemu się morda wygina w uśmiechu i jeszcze jakieś dziwaczne znaczki typu migowego mi pokazuje dłońmi. Nic tylko przywalić mu w japę, ale naprawdę lepiej jest się zamknąć i przetrwać, co i Tobie radzę na kolejne 2 tygodnie, bo będzie naprawdę niewyobrażalnie ciężko.