przez sapiecha1 » Pt, 24 sty 2014, 9:05
Ależ @PMK, zwróć uwagę że nazwa naszego miasteczka już została zmieniona. Dodałem komentarz na wpr24 w tym temacie, ale widać nasze władze zainterweniowały i został usunięty. Na sztandarze nie masz napisane "Piastów", a "Miasto Piastów". Przecież te "osobistości z pod ciemnej gwiazdy" (chciałbym napisać dosadniej, ale może i tu zainterweniują i usuną ten wpis), to się nadają jedynie do pługa zamiast koni. Oni już nawet zeszli poniżej poziomu "od pługa granatem oderwani". Szkoda że na Tworkach nie ma już oddziału dla tych "niebezpiecznych", bo tam chyba jest ich miejsce. Naoglądali się różnych pierdół i teraz przenoszą je nasz grunt. To, że Ratusz Warszawy wydaje pisemka z herbem i w podpisie "Miasto Stołeczne Warszawa" (dostałem takie wydawnictwo w przedszkolu, dla rodziców 6-cio latków), to nie znaczy że Warszawa zmieniła nazwę na Miasto Stołeczne Warszawa. Najwyraźniej nasze "towarzystwo wzajemnej adoracji" dostało do rąk biuletyn podwładnych Pani HGW i akceptowało je na nasz lokalny użytek. Tak się zapatrzyli na okładkę, że w swoim "opętaniu" przenieśli to co zobaczyli na nasz lokalny grunt.
A do tego jeszcze jedno. Jestem katolikiem, ale nie fundamentalistą. Zobaczcie co zrobił fundamentalizm islamski, co zaczyna robić nasz lokalny fundamentalizm katolicki. Tylko czekać jak w budżecie pojawi się pozycja "kapliczka z klęcznikiem na każdym rogu". Wstyd za tych ludzi i strach przed przyszłością, bo te same osoby mimo wszystko będą na listach wyborczych na pierwszych miejscach i wejdą do Rady Miejskiej ponownie.