przez sapiecha1 » Wt, 26 mar 2013, 7:57
@PMK, poniekąd masz rację, poniekąd nie. To że Starosta (Starościna) nie jest wybierany w wyborach powszechnych ma swoje uzasadnienie logiczne. W zamyśle twórców ordynacji wyborczej miał to być po prostu menadżer z krwi i kości. Niestety nasze realia ukróciły rozsądne rozwiązanie i na to stanowisko są kierowani "partyjniacy - popaprańcy".
Szkoda że ustawodawcy nie pomyśleli o tym, by oprócz wyborów partyjnych, był na to stanowisko konkurs. Wówczas chyba byłoby "twardziej", ale lepiej i uczciwie.
Co do filmiku, zastanawia mnie motyw z Lidle. Mój sposób myślenia spowodował tę wstawkę, sami doszli do tego wniosku, czy są może jakieś "przecieki"?
Uczniowie LO. Jeśli macie pomysł na jakąś akcję plakatową, to na czarno-białym xero A3 mogę Wam zrobić trochę odbitek (50, może nawet ze 100), wyślijcie mi plik najlepiej w pdf, wydrukuję go sobie na A4, powiększę na maszynie i jutro koło 16 możemy się na stacji umówić. Wiem, to nie kolor, a zwykłe xero, ale możecie parę słupów ogłoszeniowych, szczególnie w Pruszkowie przed starostwem obwiesić. Tak mogę pomóc, na więcej póki co nie mam pomysłu. Idea słuszna, więc rano przed robotą mogę trochę POokupować xero tak by nikomu nie przeszkadzać.