W konsekwencji zamieszania jakie powstało na znanym wielu z pośród forumowiczów wątku, postanowiłem założyć watek mający na celu informowanie innych użytkowników o aktualnej sytuacji w parafii, zmianach osobowych, prośbach parafian do księży i odwrotnie.
Wątek ten ma na celu uspokojenie emocji wśród parafian, doprowadzenie do stanu emocjonalnego z przed maja 2012 roku, poprawę stosunków międzyludzkich wśród parafian.
Roszczę sobie prawo do wpływania na treść dyskusji w celu uniknięcia sytuacji jaka miała miejsce na wątku kolegi. Nie życzę sobie "wycieczek osobistych", "wycieczek politycznych", bezsensownego cytowania wypowiedzi innych osób (a nie tylko sensownych fragmentów) mających na celu zapychanie forum. Jestem apolityczny, prawie aspołeczny pod tym względem i życzyłbym sobie by ten wątek też stronił od polityki, a stał się społecznie użyteczny. Wypowiedzi problematyczne będą nagradzane przeze mnie ostrzeżeniami o odpowiedniej do sytuacji treści.
Pozdrawiam szanownego Księdza Proboszcza zapraszając do czynnego uczestnictwa w życiu tego wątku dla ponownego scalenia parafian wokół instytucji kościoła, dla dalszego owocnego umacniania wiary wśród parafian. Zaznaczam, że nie interesuje mnie kto jest Proboszczem, Księdzem, pomocą kuchenną. Interesuje mnie dobro parafii i parafian, rozwój naszego nowego kościoła dla dobra wspólnego.
Zapraszam do umieszczania ogłoszeń parafialnych, które dzięki temu może dotrą do szerszego kręgu wiernych korzystających z tego środka przekazu.
Pozdrawiam wszystkich Krzysiek