Przeglądając sobie z nudów e-bip, trafiłem dziś na kolejną, być może interesującą rzecz.
Jak wiecie (albo i nie), z jakichś przyczyn (nie wnikam) Miasto Piastów postanowiło zmienić bank prowadzący rachunek miasta.
Teraz, żeby było lepiej - mamy przetarg na konwojowanie środków pieniężnych do tegoż banku i z powrotem.
http://www.e-bip.pl/4DMETHOD/wwwShowPrz ... 96730298.0
"1. Konwojowanie osób oraz wartości pieniężnych na trasie (ok. 4 km w obie strony): UM w Piastowie budynek przy ul. 11 Listopada 2 - Bank Spółdzielczy w Piasecznie Filia w Piastowie – w liczbie konwojów średnio 8 razy/miesiąc. Przewidywana liczba konwojów na okres obowiązywania umowy (36 miesięcy) – max. 288 konwojów.
2. Konwojowanie osób oraz przesyłek wartościowych na trasie (ok. 10 km w obie strony): UM w Piastowie budynek przy ul. 11 Listopada 8 – Komenda Powiatowa Policji w Pruszkowie – w liczbie konwojów średnio 4 razy/miesiąc. Przewidywana liczba konwojów na okres obowiązywania umowy (36 miesięcy) – max. 144 konwojów."
Nie wiem jak się to odbywało za poprzednich kadencji (może niezgodnie z przepisami, a może jest jakiś nowy przepis), niemniej jednak nie przypominam sobie takich postępowań. W e-bipie dla lat wcześniejszych i tego samego przedmiotu "usługi pozostałe" nie ma takich postępowań.
Przy okazji - wygląda na to, że stajemy się coraz bogatszym miastem Jakże mnie to cieszy