przez poter37 » Cz, 5 sty 2012, 23:29
W Piastowie władze nie dofinansowują żłobków, więc w Mini Madagaskarze trzeba zapłacić ok. 1.200 zł. Np. radni gminy Michałowice podjęli uchwałę o dofinansowaniu w wysokości 400 złotych za każde dziecko, (i co) i od stycznia 2012 r. zamiast 1.300 zł za żłobek w Nowej Wsi (podlega terytorialnie pod gminę Michałowice, chociaż to prawie Pruszków) płacę 900 zł (oczywiście już z wyżywieniem). Dziwne, że gminy wokół Piastowa potrafią podjąć uchwałę w takiej sprawie, a nasz nowy Burmistrz nic w tym kierunku nie robi. Trochę to uciążliwe wozić codziennie dziecko do Pruszkowa, więc w tamtym tygodniu zadzwoniłem do urzędu miasta Piastowa z zapytaniem, czy coś będą robić w sprawie dofinansowania. Ku mojemu zaskoczeniu poinformowano mnie, iż jestem jedną z pierwszych osób która podnosi ten temat, w związku z powyższym Rada Gminy nie przewiduje uchwały w tej sprawie. Poradzono mi abym zebrał jak najwięcej osób zainteresowanych i napisał pismo do Burmistrza o dofinansowanie. Proszę o wypowiedzi czy jesteście Państwo zainteresowani tematem. Pozdrawiam