przez gienek » Śr, 5 paź 2011, 16:34
Nie było mnie na miejscu ale na podstawie filmu który umieściłeś, mogę wnioskować, że trener zażądał przerwania meczu bo odpalone były petardy i bał się o bezpieczeństwo dzieci. Jak dla mnie reakcja była adekwatna, pytanie tylko, czy zachowanie kibiców było odpowiednie do wieku zawodników i rangi meczu. Tak czy i inaczej, race i petardy na meczu gdzie grają dzieci i nie ma zabezpieczenia odpowiednich służb, nie są najlepszym sposobem dopingu.
Jak rozumiem relacje znasz od rodzica wygranej drużyny, stąd pewnie wnioski, że "cała „afera” zaczęła się od trenera jednej z drużyn, widząc „szalikowców” i wynik meczu zadzwonił on po policję i zażądał przerwania meczu". Tak naprawdę to się nie dziwię, bo w końcu kibice L nie zrobili by krzywdy zawodnikom L , mnij komfortowo czuły się za to na meczu dzieci i rodzice drużyny P. Ciekaw czy wiesz jak się czuły dzieci drużyny P i czy przypadkiem Ci "kibice" nie przyczynili się do strachu i do gorszej gry w ich wykonaniu ? No tak, ale to nie jest najważniejsze, ważne aby kibic czuł się wolny, a PIS zadba aby ta wolność szanować.
Ponieważ, obraża się "godność" kibiców powinien interweniować tutaj Prezes Fundacji Republikańskiej oraz Ogólnopolskiego Związku Stowarzyszeń Kibiców i jednocześnie szef Zespołu „Rzecznika Praw Kibica” Przemysław Wipler, kandydat PiS do Sejmu.