Pan Nowacki pisze: Przy okazji chciałbym zwrócić Panu uwagę, że umieszczanie linku do swojego blogu, oraz innych prywatnych stron na stronie miasta i w urzędowej skrzynce pocztowej bez zgody zarządzającego wyczerpuje znamiona wykroczenia określonego w art.63a Kodeksu Wykroczeń.
Cóż za cudowna troska, prosze wykazać, kto z Urzędu Miasta sprawuje zarząd nad forum, gdzie i kiedy zostało to zapisane w zakresie obowiązków.
O ile dobrze pamiętam, forum znajduje się na serwerze, na którym jest też strona miejska, co automatem nie oznacza, że miasto ma do niego jakiekolwiek prawa. Pamiętam też, jak przy zmianie administracji była mowa, że miasto nie będzie się wtrącać do działania forum i nie będzie narzucać zachowań i rozwiązań. To samo tyczy się materiałów umieszczanych na tym serwerze - zdjęcie, pomimo iż wrzucone na stronę nie jest własnością UM, tylko tego, kto je tam wrzucił, ew. tego kto je zrobił...
Ciekawe, co z korespondencją wysyłaną na urzędowe adresy z darmowych kont pocztowych, które doklejają sobie reklamowe sygnaturki. Czy oznacza to wg Pana Urzędnika, że wszyscy popełniamy wykroczenie ? Jeśli tak, zapraszam do sądzenia się w tej kwestii. Jedna ze stron wyjdzie z tego ośmieszona i nie wiem dlaczego, wydaje mi się, że nie będą to użytkownicy forum...
Zgodnie z paragrafem 2 art. 63a kw, "§ 2. W razie popełnienia wykroczenia można orzec przepadek przedmiotów stanowiących przedmiot wykroczenia oraz nawiązkę w wysokości do 1.500 złotych lub obowiązek przywrócenia do stanu poprzedniego", proszę o poinformowanie o tym naruszeniu administratorów darmowych serwerów pocztowych, gdyż mogą oni stracić swoje serwery, bo ja tam nic nie doklejam....
Litości.... To już nawet nie jest śmieszne. Ani nawet żenujące. To jest po prostu dramat... Jeden Pan będzie udowadniał drugiemu Panu, kto tu jest dla kogo i dlaczego jedna racja jest bardziej mojsza... Jeszcze prywatnie to ja rozumiem, ale za m. in. moje pieniądze ???
A jak już Urząd Miejski taki zaprawiony w bojach - proponuję zapoznać się z art. 64a kw -
"Art. 64. § 1. Kto będąc właścicielem, administratorem, dozorcą lub użytkownikiem nieruchomości, nie dopełnia obowiązku umieszczenia w odpowiednim miejscu albo utrzymania w należytym stanie tabliczki z numerem porządkowym nieruchomości, nazwą ulicy lub placu albo miejscowości, podlega karze grzywny do 250 złotych albo karze nagany.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto nie dopełnia obowiązku oświetlenia tabliczki z numerem porządkowym nieruchomości."
A światełka nie ma