ej no sorry ale w takie bzdury to ja nie wierzę albo to jest kłamstwo albo naginanie rzeczywistości i wybiórcze traktowanie faktów - co ma Głódź do Łodzi? w żadnym sprawozdaniu ngo nie ma obowiązku wykazać liczby etatów tylko wydatki na płące i to normalne ze często poza etatami płaci się umowy zlecenia za wykonane rzeczy i stąd dużo wieksza kwota na wynagrodzenia. nie wiem czemu sie dziwić
co to znaczy że przedstawili tylko za te lata i komu? każdy ngo który korzysta z pieniędzy publicznych i startuje w konkursach musi złożyć sprawozdanie więc tu nie ma przebacz. Media i PO by dawno ich zjadły gdyby tego nie złożyli tak jak przywalili kontrolę Rydzykowi który próbował uzyskać fundusze publiczne (ale pewnie omija to tak że składa jako fundacja nie mająca nic wspólnego ze zbiórkami na radio i jego dzieła cwaniak). tekst na poziomie NIE albo GP czyli stek pomówień którymi ten co sie nie zna się przejmie a ten kto trochę się interesuje to wie że może z tego 5 % to prawda. i to też nie wiadomo czy sensacyjna...
Wiem że może jestem uprzedzony ale podobnie jak z "ostrożnością" podchodzę do wystąpień ludzi z uczelni wyznaniowych gdy mówią rzeczy prezentując je jako prawdy oczywiste z którymi się nie dyskutuje to i do tych co wiarę odrzucają też podchodzę jak do jeża. Bo to trochę tak jak ten co chce kupić produkt idzie to sklepu jednej i potem do drugiej firmy majac nadzieję że powiedzą mu szczerze co jest lepsze - każde takie środowisko ma trochę klapki na oczach i widzi co chce widzieć i szuka tego co chce znaleźć. Wszystko jest potwierdzneiem tego co sobie załozyli lub zaprzeczeniem tego z czym walczą...