"fachowcy" - ku przestrodze

Piastowskie dyskusje o wszystkim i o niczym, oczywiście w granicach kultury.

"fachowcy" - ku przestrodze

Postprzez lila_li » Cz, 10 lut 2011, 15:37

Szanowni, otwieram nowy wątek - dotyczący pseudo fachowców którzy działają na terenie naszego miasta. Ku przestrodze.

niedawno korzystałam z usług firmy Stolarstwo Produkcja i Handel Janina Depta. Firma ta jest z Radomska i swoje usługi co tydzień oferuje na naszym targu prezentując swoje wyroby w gustownym samochodzie. Chcąc zaoszczędzić i licząc na dość fachowe wykonanie zamówiłam w tej firmie meble na wymiar do kuchni i do przedpokoju. Meblem miały być montowane po trzech tygodniach. Ostatecznie musiałam czekać ponad 6 tygodni na mebel które były inne od tych które zamówiłam. Po złożeniu reklamacji nie mogłam uzyskać informacji kiedy dostanę to co zamówiłam. Zrezygnowana zażądałam zwrotu zaliczki ale okazało się że nie ma takiej możliwości bo meble są już zrobione i to na wymiar więc nie nadając się do dalszej odsprzedaży. Nie mając wyjścia musiałam czekać na meble. Ostatecznie meble montowano u mnie w trzy kolejne weekendy bo ponoć nie było innej możliwości a rekompensaty za tak znaczne opóźnienie nie otrzymałam żadnej.
Podsumowując firma ta nie ma nic wspólnego z profesjonalizmem. Pani która pomaga zaprojektować meble nie ma za grosz wyobraźni i nie jest w stanie nic doradzić. Meble montowane są z dużym opóźnieniem, nie ma mowy o dotrzymaniu jakichkolwiek terminów. Ceny są niższe ale chyba nie warto sobie szargać nerwów. Jak już pojawiają się jakieś problemy to klient nie ma co liczyć na zaangażowanie pracowników firmy w rozwiązanie problemu...po prostu nikt nie odbiera telefonów. Nie dzwonią też w celu ustalenia terminu montażu -jednym słowem porażka.

Ku przestrodze - radze nie korzystać z usług firmy Pani Depty
lila_li

Powrót do Offtopic