otwieram wątek - teraz wszystkie żale, chwalenie, obawy, radości związane z naszymi politykami możemy pisać tu. Może być to początek czyjegoś końca, koniec czyjegoś początku itd itd
to ja zacznę - w rękach mam już nowy tygodnik - Uważam Rze (inaczej pisane) - na pokładzie min Lisicki, Semka, Ziemkiewicz, Wildstein, Zaremba, Mazurek z Zalewskim... jak skończę lekturę dam znać ale już trochę mi śmieszno - rozumiem że jest potrzeba by tworzyc pismo trochę pod prąd i jako alternatywę tego co jest (bo trochę dominuje nurt lewicowy) ale zapowiedź przy takim składzie redakcyjnym że będzie to pismo "nie wykluczające z debaty jakichkolwiek poważnych poglądów i ocen" to gęba mi się śmieje rozumiem że jedyne poważne poglądy i oceny to te jesynie słuszne
ale i tak będę im kibicował mając nadzieję jednocześnie że nie przegną za bardzo
Czy jest możliwe dogadanie się w naszym kraju "zdrajców narodu" i "owładniętych żądzą zemsty szaleńców" pyta Lisicki? obawiam sie że to pismo będzie niestety tylko raczej dla tych drugich... sie zobaczy
w każdym razie na naszym forum póki co jeszcze ze sobą rozmawiamy i żeby uwazniej poznać czytać i poznawać swoje poglądy teraz mamy wspólny wątek a nie kilka oddzielnych
jeszcze a propos pisma - samczku dodaje fakt że 49% udziałów wydawcy ma skarb państwa a więc opcja którą jednoznacznie panowie redaktorzy za dobrą nie uważają ale jako pracodawcę przyjmują... no i że krzyki że zostaną bezrobotni były trochę na wyrost - brakuje tu jeszce do kompletu tylko Cejrowskiego i Pospieszalskiego...
czy to było bardzo złośliwe?