przez sapiecha1 » Śr, 1 gru 2010, 9:39
Witajcie.
Wczoraj w necie widziałem reportaż na temat przystanków kolejowych, odnośnie odśnieżania.
Obiecali ochrzanić firmę odśnieżającą i dziś perony w części gdzie staje pociąg oczyszczone, ale schodki od Gęsickiego nie!!!
Kierowca L12 jest świetny. Staje nie tam gdzie przystanek, ale tam, gdzie ludzie dadzą radę wsiąść i wysiąść (patrz brama na posesję, bo właściciel by wjechać musiał śnieg odgarnąć). Człowiek myśli za naszych urzędników. Odpowiedzialność też ma dużą, pewnie większą niż oni. Kto wie czy nie byłby lepszym włodarzem niż te "piecuchy". Autobus zimny, kierowca w rękawiczkach, opatulony, ale jedzie. Wygląda że PKS Grodzisk wybrany w przetargu jest równie dobry jak nasze władze. Co dziennie inny rupieć na drodze, nie dziwię się że się spóźniają, bo jeżdżą tym co mają, a ich warsztaty ciągle coś muszą łatać w tych gruchotach.
Co do przystanków, napisałem. Albo zaspa, albo staje w jakiejś bramie, za co mu chwała. Przystanek koło liceum na 11-tego listopada pięknie odśnieżony, jezdnia jak cię mogę, a do autobusu około 1/2 zwału śniegu (dobrze że już się ubił, więc nie zapadłem się). Za to przed liceum chodniczek, chyba już na wybory względnie oczyszczony. Czyżby nie było w planach opadów do niedzieli? Tacy zaradni nasi radni?
Powiat ma siebie i nas w ... (czytaj poważaniu), więc może ten pomysł który się przewija na forum odnośnie przyłączenia do Warszawki nie jest głupi. Ale kto by nas chciał. Chyba by uniemożliwić takie rozważania, miasto zaciągnęło tak gigantyczne kredyty (patrz biuletyn). Gdyby zadłużenie było podobne do lat ubiegłych, może i pomysł byłby rozpatrywany, ale z takim długieeeeem, na pewno nie. Więc zapomnijcie i nie ruszajcie już tego tematu, bo nie warto.
Miłego ślizgania się, ja córce kupiłem saneczki, liczę na białe jezdnie i chodniki po których będę ją ciągać do pociągu (jak zobaczycie sanki przypięte do ogrodzenia przy stacji na 2 kłódki, to będzie oznaczać że podjąłem decyzję co do środka transportu dla dziecka).
Pozdrawiam.