przez sapiecha1 » Cz, 15 sty 2015, 8:29
Szanowni przedmówcy. Pragnę zauważyć że wasza dyskusja poszła w złym kierunku.
Pisać mieliśmy o wywozie śmieci w tym wątku i proszę się tego trzymać. Temat relacji UM (wszyscy pracownicy od najniższego stołka po najwyższy) - mieszkańcy, oraz UM - media chyba nie został jeszcze na tym forum podjęty. jeśli czujecie taką potrzebę, załóżcie takowy, a teraz przyjmijcie do wiadomości że większość (prawie wszystkie) wczorajszych postów zgłosiłem administratorowi jako niezgodne z tematem dyskusji i będę robił tak, póki mnie z forum nie usunie.
Wracając do dyskusji, to temat pisma odświeżył użytkownik @1986rybka w Pn, 12 sty 2015, 9:12, zaś o tych przesyłkach pisałem osobiście w wątku o najgorszym sklepie w Piastowie: @sapiecha1 Pn, 12 sty 2015, 7:28
Ale mocno spóźnioną przesyłkę poleconą z informacją o obniżce stawki za śmieci i nową deklaracją przyniósł mi w grudniu InPost, nie PP.
Przesyłki były nadane zaraz na początku grudnia (datowane na początku listopada), do mnie dotarła dzień przed świętami, InPost szedł od chałupy do chałupy, listy były polecone.
co do rzetelności WPR24, to terminem płatności był 15 każdego miesiąca i nigdzie nie spotkałem się z informacją o jakiejkolwiek zmianie, więc niech szanowna redakcja weźmie się też za robotę, a nie jedynie czyta nasze piastowskie forum.
Co do samych śmieci, to nawet jak się nie zapłaci, UM ma obowiązek je odebrać, co najwyżej wystąpi na jakąś drogę egzekucji długu. Co do numerów kont, to zamiast iść do kasy, można było pójść do starej "jedynki", wypełnić nową deklarację, otrzymać numer konta od urzędnika (mniej, czy bardziej leniwego) i nie dolewać oliwy do ognia, a tak trzeba trochę "pogardłować". Jak dojdzie list, deklarację i tak trzeba w ząbkach zanieść do starej "jedynki".