przez Marcin » Pt, 10 gru 2010, 11:36
Myślałem, że pan Smolaga będzie wice w radzie. Czy płaca wiceburmistrza jest bardziej atrakcyjna niż zarobki we własnej, dobrej zarządzanej firmie? Z kolei źle zarządzana firma nie byłaby dobrą rekomendacją. Nie znam pana Smolagi i jestem daleki od oceniania, ale zawsze dziwiło mnie przechodzenie z biznesu do administracji, która jest atrakcyjna dla ludzi, którzy dopiero muszą się wykazać, a nie dla ludzi, którzy prowadzą własne firmy. Jestem również przeciwnikiem pomysłu znacznego obniżania podatku od nieruchomości dla małego biznesu, czego domagał się PdP przed wyborami, choćby dlatego, że miasto ma inwestować środki w poprawę działalności dla przedsiębiorców (targowisko, ciągi handlowo-usługowe), a nie jest zbyt bogate, żeby zrealizować bardzo ambitny program pana Kubickiego i ograniczać dochody. Dlatego patrzę na tę informację z pewnym niepokojem.
Wybór pani Zielińskiej świadczyłby, że nowa władza dąży do standardów realizowanych przed ostatnie lata przez mało aktywny ośrodek kultury. Może to tylko plotka?