Piszesz o Piaście, a co powiesz o innych organizacjach Piast chociaż gra w lidze(ich wyniki siłą rzeczy są weryfikowalne), przez lata organizują zajęcia dla dzieciaków(też weryfikowalne przez wynik w rozgrywkach, choć chyba nie o to chodzi w sporcie dziecięcym). Oferta Piasta ma jeden minus, skierowana jest tylko dla chłopców. Ale nie ulega wątpliwości że jest kierowana do najszerszego grona małych mieszkańców naszego miasta.
Powiedz mi jak chcesz weryfikować osiągnięcia tych organizacji:
- Piastowskie Towarzystwo Tenisa i Bocce – tenis ziemny 10. 500 zł
- Piastowskie Towarzystwo Tenisa i Bocce – bocce 3. 500 zł
- Klub Karate Pruszków - 9. 000 zł
- UKS „HYOSAI” - 13 .000 zł
Organizacja Możesz kieruje swą ofertę, też dla osób niepełnosprawnych więc to się chwali. Ale czy:
-Koncert dla Liwii
-Ciastko z bajką – karnawałowy bal przebierańców
-Ciastko z bajką, Beata Chmielowska-Olech
-Ciastko z bajką – Pascal Brodnicki
-Maraton Zumby – Dzieci Dzieciom
-Dzień Dziecka Bożego – 2015
-Ubieramy Piastów! Już 7 lipca
-Złapali wiatr w żagle!
Mają coś wspólnego z krzewieniem kultury fizycznej, są dofinansowane w z tej części budżetu.
Piasta jako członka MZPN obowiązuje posiadanie odpowiednich licencji przez trenerów prowadzących zajęcia. Muszą prowadzić konspekty do których może zajrzeć MZPN, aby kontrolować program szkolenia. Myślę że PMK najpierw się zainteresuj jak funkcjonują wszystkie organizacje, jakie muszą spełniać wymagania względem związków dopiero potem się zacznij wypowiadać, i pisać czy się stoi czy się leży. Co do osiąganych wyników przez taki klub jak Piast. To może to ci coś uzmysłowi. Jak grasz swoimi wychowankami i masz np. w danym roku 5 maturzystów, to co im powiesz olejcie naukę i trenujcie 4-5 razy w tygodniu bo musimy się utrzymać w LO. Nie wiem jak teraz ale gdy ja grałem musiałem mieć zezwolenie od wychowawcy ze szkoły, nie tylko od rodziców, na trenowanie. Bo tam ludzie rozumieją że szkoła jest najważniejsza.
Może PMK coś napiszesz, o innych organizacjach jakie to mają osiągnięcia. Szczególnie interesuje mnie Bocca, kasę wzięli, ale na co ona poszła, na parę kulek 3.500 to chyba trochę dużo.
A i ciekawi mnie czy jakakolwiek inna organizacja, ma chociaż 1/3 członków tego co Piast posiada?