1. Nie atakuję strażaków, których prace i poświęcenie bardzo cenię, tylko partyjne kierownictwo. Tak więc ojcze strażaka to Ty wykazałeś się totalnym debilizmem.
2. Straż pożarna w Piastowie nie jest prywatnym biznesem NP, tylko organizacją wspieraną finansowo przez miasto( w 2012 było to 208,319.44 zł.), więc ma prawo budzić mój niepokój i mam prawo zadawać pytania, dlaczego Bernard Adamowicz(NP) wieloletni zastępcą burmistrza Brzezińskiego(NP) do spraw inwestycji oraz Grzegorz Szuplewski(NP) wieloletni Przewodniczący Rady Miejskiej w Piastowie zasiadali w kierownictwie SP z nadania partyjnego( podobnie działała kiedyś PZPR
), a na dodatek są wątpliwości co do polityki finansowej.
3. Zastanawia fakt , że Walne Zgromadzenie, do którego mi wara, odwołuje tych zasłużonych działaczy za "niewielkie przewinienia", natomiast kierownictwo partyjne pozostawia ich na swoich stanowiskach , nie widząc w tym nic niestosownego.
4. Chyba musiało bardzo zaboleć, wyciąganie z przeszłości "społecznej" działalności niektórych działaczy NP, skoro te informacje spotkały się z tak żywiołowym odzewem tego środowiska. Ciekawe co by się działo jak by ta sprawą zainteresował sie telewizja