Tylko powiedz mi @denis80 o co Ci chodzi? bo jakoś poza tym że potrzebujesz się wykazać w jątrzeniu, nic mi więcej do głowy nie przychodzi.
Co napisałem, wiedzą wszyscy którzy czytają ten wątek, w tym również i ty.
Zgodnie z umową przedszkole miało być na 1 września gotowe po 4 miesiącach. Obecnie ma 3 miesiące opóźnienia czyli czas wykonania przedłużył się o 3/4 czasu zakładanego. Bez względu na komplikacje początkowe jest to bardzo dużo. Gdzie był Nadzór Inwestorski? Tu jest problem. Skoro mamy skreślenia z "inwestycji" typu nowe ogrodzenie, opóźnienie w realizacji sięgające 3/4 założonego czasu budowy, to jakie jeszcze możemy mieć niespodzianki i zagrożenia dla dzieciaczków.
Zależy mi na tym, by odbiory były uczciwe, wręcz drobiazgowe, by dzieciaczkom nic tam nie groziło, bo przy takim "nadzorze inwestorskim" może być różnie i dobrze i tragicznie, a oddawanie "na siłę", tylko by uratować resztkę honoru może grozić dzieciaczkom utratą zdrowia i życia. Tylko porządnie przeprowadzone odbiory uspokoją nie tylko moje, ale i innych rodziców obiekcje w tej sprawie, a obiekcje mogą być i są. Tylko uczciwi fachowcy potrafią właściwie odebrać budynek, dzięki czemu zagwarantować poczucie bezpieczeństwa dla naszych pociech. Jeśli są odstępstwa, dopuszczenia warunkowe, też warto byłoby byśmy je znali.
A ty @denis80 dalej tocz swoją pianę do @PMK, a teraz również do mnie. Kiedyś wróci ona do ciebie z podwójną siłą.