przez sapiecha1 » Śr, 30 sty 2013, 8:03
@mieszkaniec007 podoba mi się, popieram, na taki pomysł nie wpadłem i żałuję, ale jak będzie trzeba to postaram się coś pomóc w miarę bardzo skromnych możliwości, bo to co się dzieje, przechodzi ludzkie pojęcie.
Jechałem dziś samochodem i o zgrozo, Dworcowa przy TAXI jest i prawie 1 m zwężona z powodu hałdy zbitego śniegu.
Podobno spadła wypadkowość w naszym powiecie, to chyba zasługa braku zaufania do dróg i służb je utrzymujących. Przy takich torach przeszkód nikt normalny nie rozpędza się, więc i wypadków mniej, co najwyżej kolizje z hałdami śniegu. Na Dworcowej, na łuku przy parku wczoraj leżały potłuczone lusterka. Pytanie czy jeden z kierowców tak ściął bo się śpieszył, czy też się wystraszył że jest tak wąsko, a może złapał lód teoretycznie na poboczu, faktycznie prawie na środku jezdni i go wyniosło. Ważne że tam też jest wąsko.
O chodnikach tych gminnych nie wspomnę, bo te które sprzątają wspólnoty, spółdzielnia, czy mieszkańcy domków są prawie idealne względem chodników gminnych.