przez TwoTeasToRoomTwo » Pn, 27 maja 2013, 18:51
Moi drodzy, prawda jak zawsze jest na środku.
Brzeziński - fakt, był już chyba zmęczony. Miał jakieś tam plany na przyszłość względem miasta, natomiast tempo ich realizacji, delikatnie mówiąc, nie oszałamiało. Ludzie nie lubią, jak każe im się czekać bardzo długo, albo ciągle coś odsuwa w czasie, i dodatkowo ich zbywa.
Kubicki - człowiek nowy, obiecujący dużo, i tym samym stawiający przed sobą duże wyzwania (widziałem, że nawet pisał tu na forum, ale chyba też się wypalił). Wg programu wyborczego miało być bardzo dobrze. Jest... no nie wiem. Dla mnie tak samo.
Jako człowiek dorosły, nie korzystający z państwowej służby zdrowia, nie posiadający dzieci w wieku "edukacyjnym" - nie widzę żadnych plusów dla mieszkańca, takiego jak ja.
Niestety za to widzę uwikłanie się w przytoczone porażki, bez względu na świadome lub nieświadome działanie. Nie wiem jaki udział ma w nich burmistrz, ale to on pełni rolę gospodarza miasta.
Jeden taki sobie, drugi zdecydowanie nie lepszy. I co dalej ?
Rada Miejska wciąż w zasadzie ta sama, nadal ci sami ludzie od X lat, tylko w różnych partyjkach.
Nie ma co pytać, co jakie ugrupowanie robi. Warto zapytać, co ci ludzie robią. W końcu nie wybieraliśmy partii tylko OSOBY. Sąsiadów, znajomych bliższych lub dalszych. I co nam dają ?