przez Pawka » N, 10 kwi 2011, 11:38
Dzięki za odpowiedzi. rozumiem teraz dlaczego Piastów jest szary i ponury. Nic nie da się zrobić a i wszystko wszystkim pasuje. Taka ot PRL-owska bieznadzieja i poddanie się. Panu Bogu dziękować że poprzednie wladze i mieszkańcy mieli odwage marzyć i coś zmieniać, inaczej nie było by 716,717, L12, nie było by skm, klubu sportowego, szkół, przedszkoli, kościoła a i samego Piastowa.
A i po co niby być lokalnym patryotem, kreatywnym, aktywym, dbac o wlasne miasto, chodnik, podwórko.
Po co coś proponować wymyślać by żyło się lepej w Piastowie? Po co wykazywać empatię, jestem przecież sprawny fizyczny i nie jest daleko od Tesco do pzystanu pod szkoła. Co prawda dla mnóstwa ludzi jest to bardzo daleko , szczególnie z zakupami cięzko i daleko iść do przystanku - dla babci, starzego Pana , mamy z dzieckiem, chorego cukrzyka z opuchniętymi nogami, dla kogoś kto poprostu się spóżnia.Kogo to obchodzi?
Wystarczy że jestem zdrowy, po co mamy myśleć na przykład o ludziach starzych?
a propos - wczoraj doastałem na facebook link na wywiad z "naszym nowym burmistrzem", po przeczytania wpisałem w google "burmistrz kubicki" i na 1 miescu wyskoczyła mi fotka gdzie to Pan burmistrz troskliwie trzyma starszą Pani Marię. Na zdjęcu "nasz nowy burmistrz" bardzo ladnie dba o starzą Pani, ale czy też zadba o nich kiedy wracaja z zakupami z Tesco? Kiedy muszą iść od Dworca daleko do przystanku?
Mnie się wydawało że wybraliśmy burmistrza nie dlatego że tak ladnie obiecywał, ale żeby reprezentował interes 25 tys. mieszkańców miasta wlasnie z przeróżnymi firmami, ztm, pkp i innymi?
żeby stawał na głowie, wysuwał pomyśły, nawet najbardziej szalone i niewiaregodne, żeby mieszkało się nam lepej?
ŻEBY pisał tu na jedynym forum Piastowa, kochani, według programu wyborczego obiecałem mnóstwo czego, zaraz Wam odpisze szczegółowo po punktach co udało się zrobić, czego się nie udało i dlaczego i kto temu przeszkadza.
Przykład: obiecałem internet bezprzewodowy - zainstalowaliśmy my kilka hubów wifi, zabrakło kasy w budżecie, ale skoro obiecałem, jestem patriotem i godnym Panem słowa, dołożyłem ze swoich. Internet grosze kosztuje, mnóstwo polskich miast od dawno ma bezprzewodowy internet, miejcie wreszcie i w Piastowie!
dbam o miasto, po nocach nie śpie, proponuje, czego jeszcze chceci, kochani mieszkańcy?
Basen? ma Ożarów Pruszków Ursus, ale nas na to nie stać.
Ladny Park? ma Ożarów Pruszków Ursus, ale nas na to nie stać.
Wygodna komunikacja w całym mieście, gęste i częste przystanki, dbamy o starzych ludzi? Wszędzie jest, ale nas na to nie stać.
Kaluża w tunelu? nie ma w Pruszkowie, Brwinowie, Grodzisku, Ursusie, ale my mamy!
poglebenie w chodniku 40 na 80 centymetrów nie da się naprawić W CIĄGU 4 MIESIĘCY.