http://www.e-bip.pl/4dmethod/wwwShowPyt ... 20367856.3
"Szanowny Panie,
muszę przyznać, że ze smutkiem czytam odpowiedzi przygotowane przez Pana pracowników i odnoszę wrażenie, że zamieszczając je w bip nawet ich Pan nie czyta - świadczą o tym komentarze na temat braku z Pańskiej strony jako urzędnika wybranego przez mieszkańców, chęci poprawy życia mieszkańców naszego "brzydkiego" miasta. Mówiąc brzydkiego mam na myśli to, że nasze miasto w porównaniu do sąsiednich zupełnie się nie rozwija - w czasie piastowania przez Pana urzędu Burmistrza nasze miasto w porownaniu do innych miast stanęło w miejscu: ulce przypominają ser szwajarski, łatanie dziur już na nic się nie zdaje, o zmianie nawierzchni mieszkańcy nie mają co marzyć, bo środków brak, chodniki które przypominają gurdoboły straszą miasto krzywizną, nie ma mow by przejechać wóżkiem, nauczyć dziecko jazdy na rowerze, czy bez probemu pokonać drogę na wózku inwalidzkim - chodnik przy Al. Piłsudskiego na całej jej długości idealnie oddaje charakter miasta , na to zapewne też nie ma pieniędzy. Podczas gdy wczystkie mniejsze miasta i gminy wkorzystują na potęgę środki unijne, zmieniając chodniki na kostkę brukową, budują ścieżki rowerowe, remontują drogi, tworzą nowe place zabaw, robią deptaki - nasze miasto stanęło w miejscu (poza chodnikiem przed kościołem - z wiadomych względów). Drogi zniszczoe przez tiry jeżdżące z coraz to większym natężeniem, obskurne place zabaw, niezadbane tereny zielone które w planie zagospodarowania przestrzennego nazwacie Państwo parkami, tory przeszkód zwane szumnie chodnikami, to obecna wiztówka Piastowa.
Pana odpowiedzi - od zawsze te same - nie satysfakcjonują meszkańców, chcemy widzieć co jest zrobione a nie mieć obietnice że kiedyś....
W związku z tym proszę w imieniu swoim i mieszkańców Piastowa aby poprawił Pan wizerunek naszego miasta proszę spojrzeć na inne gminy i prężnie działających burmistrzów. Proszę również o odpowiedzi na pytania - kiedy zostaną podjęte kroki by unowocześnić nasze miasto, usprawnić i poprawić byt mieszkańców:
kiedy ? :
- z naszego miasta znikną tiry, których coraz więcej
- przestaną hałasować samoloty - czasami nie słychać telewizora - czy to oznacza, ze normy poziomu hałasu są przekroczone
- zmienione zostaną chodniki (m.in. al. Piłsudskiego, Al. Krakowska,) -wstyd główne ulice Piastowa
- powstaną nowe place zabaw - gdyby Pan nie zauważył, dzieci jest coraz więcej
- zostanie zmodernizowany teren "zielony"przy Ogińskiego
- zostaną wymienione nawierzchnie ulic w naszym mieście - przecież to skandal, gniegdzie dziury są wielkości koła samochodowego,
- powstaną scieżki rowerowe
- nasze miasto doczeka się normalnej komunikacji z Warszawą - w skm-ce ludzie jeżdżą ściśnięci jak bydlęta, bo po co puścić większy skład, w km - o samo, w 717 ścisk, taki, że nie ma czym oddychać a Pan ze stoickim spokojem wypisuje bzdury o badanich obciążenia linii - gdyby Pan musiał jeździć rano do pracy do Warszawy, nie wypisywałby Pan takich dydymałów na temat tej linii.
To są właśnie problemy i bolączki mieszkańców naszego miasta, w związku z tym oczekujemy działań z Pana strony i Pana pracowników.
Anna"
Nie wiem czy to ja jestem jakiś dziwny, czy ludzie którzy zadają takie pytania. Osoba która zadała to pytanie chyba żyje w swoim własnym świecie. Każdemu burmistrzowi nawet Benedykcińskiemu z Grodziska który jest wzorem dla całej okolicy można takie zarzuty postawić. Tam też są dziurawe drogi, tiry rozjeżdżają miasto, placów zabaw nie przybywa a ścieżki rowerowe są - ale nie jest to jakaś przemyślana sieć, potrafią się urwać nagle i koniec wycieczki.
Ale jak widać wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma.
Autorowi tego pytania polecam przeprowadzkę na wieś.