Do naszych domów dotarł najnowszy biuletyn. Najwięcej uwagi poświęcono inwestycjom. Mam jednak szereg uwag do tego co tan napisano.
Po pierwsze jak można pisać o budowie wielofunkcyjnych boisk sportowych przy dwóch szkołach. Przecież te boiska już są od roku! Teraz jedynie dobudowywane są przy nich bieżnie. Ale oczywiście ten szczegół pominięto.
Zastanawia mnie brak w przyszłych planach inwestycyjnych kilku przedsięwzięć zapowiadanych przez burmistrza choćby na łamach "Pytań". Mam na myśli np renowację parku przy poczcie, zwłaszcza okolic pomnika, miały tam stanąć słynne ławki spod urzędu. Ale może to zadanie jest za mało znaczące by uznać je za inwestycję? Może to pasuje do innej kategorii.
Tak samo dziwi mnie brak zapowiadanej instalacji sygnalizacji świetlnej na skrzyżowaniu Orzeszkowej/Sienkiewicza oraz budowy ciągu Sienkiewicza/Ujejskiego/11 Listopada. Rozumiem że pomysł budowy tej trasy przepadł, zapewne przez brak dofinansowania z zewnątrz lub przez mieszkańców ul. Ujejskiego którzy nie chcą mieć toru wyścigowego na swojej spokojnej ulicy. Ale co z sygnalizacją? Tam często są stłuczki, kierowcy przekraczają prędkość, dużo osób skręca w Sienkiewicza aby opuścić zakorkowane Aleje. No ale świateł chyba też nie będzie bo nie ma o nich słowa.
Nie podoba mi się też punkt ostatni o zagospodarowaniu terenów wewnątrzosiedlowych. Wydaje mi się że od tego jest spółdzielnia.