Post przez krzyś ? Pn, 9 mar 2009, 14:07
Brawo Pani Dyrektor!!!
Życzę szczerze, aby udało się Pani podjąć stosowne kroki w celu zwalczania prymitywnych oszczerstw i doprowadzić sprawę do końca.
Post przez krzyś ? Wt, 10 mar 2009, 14:02
A przy okazji - czy "zniewolony" nie pracuje czasem w maglu...? Świadczy o tym sposób oskarżania dyrektorki.
"Leonio/Krzyś, nie kop pana, bo się spocisz"
(cytaj z kultowego filmu).
Post przez uskrzypczak ? Pn, 9 mar 2009, 10:36
Dobrze, że pojawiła się stosowna odpowiedź - było dobrze a będzie lepiej. Po prostu miodzik. Tylko szkoda, że nic nie ma dlaczego taki nasilony ruch kadrowy nastapił.
A ja postanowiłem sprawdzić "Wyniki sprawdzianu szóstoklasistów i egzaminu gimnazjalnego 2008":
http://www.wynikiegzaminow.pl/SP1 na ostatnim miejscu w Piastowie. Średni wynik za test 26,8.
Inne szkoły 27,0 , 29,3 , 29,4
W latach 2004-2007 wynik i kolejność była zgoła inna. Daje dużo do myślenia.
Bez żadnej aluzji: największe tyranie były oparte na znamienitych i skrupulatnie przestrzeganych regulaminach.
A przecież zespoły integrują się nie poprzez regulaminy, ale wokół autentycznych autorytetów.
Miało być jeszcze, że może zniewolony zmieni się w wyzwolonego, ale to się okaże.
P.S.
Na marginesie pewna uwaga formalna.
Jaka opinia jest już pomówieniem a jaka tylko opinią, szczególnie w kontekście osoby pełniącej funkcję publiczną.
Obowiązuje również zwrot "służący obronie społecznie uzasadnionego interesu", gdy ocena dotyczy postępowania osób pełniących funkcje publiczne.
Nie zmienia to faktu, że tak jak pisałem wcześniej, nie chciałem nikogo obrażać, pomawiać czy zniesławiać.
Chyba raczej należy to taktować jako wołanie z bezsilności.