przez Mefju » Śr, 18 kwi 2012, 10:45
Pomijam fakt, że dla mnie porównywanie wyników szkół mija się z celem. To tylko liczby, statystyki, średnie i nie one są najważniejsze.
Ale skoro o wynikach mowa, to jak już wspomniał chyba maluch, oczywiste jest, że w gimnazjum, które tworzy klasy integracyjne, wyniki zawsze będą słabsze. I tu jest pies pogrzebany. Coś za coś. Albo zajmujemy się młodzieżą z różnymi trudnościami, albo cyferki. Tylko nie chwytajcie mnie za słówka - Nie mówię, ze GM2 nie dba o wyniki. Ale nikt mi nie powie, że klasy integracyjne nie mają odbicia w wynikach. Pracowałem w szkole i wiem jak to wygląda. A jak wspomniał krzyś, wyniki GM2 wcale nie są złe. Ciekawe jest też to, że to właśnie do GM2 dojeżdża młodzież z Warszawy. Do kiepskiej szkoły chyba nie chciałoby się tu tłuc codziennie. Zwłaszcza osobie niepełnosprawnej, a taka uczęszcza do GM2.
Ogłaszanie jedynego konkursu w szkole, której dyrektorem jest osoba powiązana z Naszym Piastowem, wyraźnie wskazuje na zagrania polityczne, które wg. mnie b. pasują do obecnego pana burmistrza.
A panu Osińskiemu życzę wygranej.
Nie da się żyć w ciągłym zachwycie