Przedszkole Miejskie nr 3 na Godebskiego - budowa od nowa

Uwagi, opinie i dyskusje o edukacji w Piastowie.
Regulamin działu
Reklamy w tym dziale nie są dozwolone.

Re: Przedszkole Miejskie nr 3 na Godebskiego - budowa od now

Postprzez gienek » Śr, 18 sty 2012, 21:39

Sugerujesz, że "drugim dnem" jest NP. Oj nieładnie puszczać takie sugestie na forum miasta. Nawet ja bym się nie posuną do tego.
gienek
Zasłużony

Postprzez Skoczek » Śr, 18 sty 2012, 22:09

Myślę, że pierwszym i jedynym dnem w Piastowie jest rządząca koalicja. A ty znów strzeliłeś byka. Nie ma się co dziwić- jaki pan taki kram.
Skoczek
Młody

Postprzez maluch » Śr, 18 sty 2012, 22:14

Może ich w końcu "posuną", co gienku? Ich to znaczy waszą "koalicję". :lol:
maluch
Starszy

Postprzez gienek » Śr, 18 sty 2012, 22:41

Kogo "posuwasz" to Twoja indywidualna sprawa, czy obecną koalicję, czy Wasza układzik koleżeńsko-kościelny zwany przez pomyłkę samorządowym. Naprawdę jest mi to obojętne. Jedni i drudzy są do niczego, bo niewiele robią. Obecni przynajmniej mniej robią na pokaz, ale brakuje im jaj, aby podjąć jakieś decyzje.
Mam nadzieję, że za trzy lata pojawi się ktoś trzeci, bo w obecnej sytuacji, ani "Nasza Parafia" ani obecna koalicja nie spełnia pokładanych nadziei. I tak naprawdę to widzę dwa dna, jedno i drugie zasiada w radzie miasta.
Dlaczego dna? Bo kłócą się, zamiast szybko wypracować wspólne stanowisko i robić to co do nich należy.
Rządzący, bo boją się podjąć decyzje, opozycja bo szuka czego się to przyczepić, a tak naprawdę to wszystko jest na pokaz, dla poklasku gawiedzi.
A dzieci nie maja nowego przedszkola.
Ostatnio edytowano Śr, 18 sty 2012, 23:01 przez gienek, łącznie edytowano 1 raz
gienek
Zasłużony

Postprzez PMK » Śr, 18 sty 2012, 22:50

A czy uwazasz ze to zle, ze opozycja drazy temat? Nikt nie mowi ze przedszkole modulowe jest zle, tylko ze wcale nie jest tansze niz tradycyjne. Pan burmistrz powinien przedstawic zestawienie kosztow i nikt by nie protestowal. Obu stronom zalezy na tym by przedszkole powstalo, ale chyba tylko opozycji zalezy na tym aby wydac na nie jak najmniej pleniedzy. Czy to jest ok?
"A teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu."
PMK
Zasłużony

Postprzez gienek » Cz, 19 sty 2012, 15:20

Przeczytaj w takim razie "Protokół z XV sesji Rady Miejskiej w Piastowie z dnia 6 grudnia 2011 roku"
5. Prezentacja projektu nowego przedszkola modułowego na ul. C. Godebskiego 3.
Znajdziesz tam, przynajmniej częściowo, odpowiedzi na swoje pytania. Miłej lektury.

I nie wiem komu bardziej zależy, bo póki co to wszyscy robią tylko zamieszanie, a rezultatów nie widać.
Ja oceniam efekty, a tych niestety nie ma. Dobrej woli zakończenia tej sprawy, też nie widzę i to po obu stronach naszego piastowskiego "dna".
gienek
Zasłużony

Postprzez PMK » Cz, 19 sty 2012, 16:28

Gienku taka jest demokracja. Czasy gdy partia coś wymyślała i to powstawało (bez względu na to czy to coś było potrzebne, gospodarne albo sensowne) minęły bezpowrotnie. Pan burmistrz ma pełnie władzy i oczywiście zrobi co zechce, ale rolą opozycji jest drążyć i wymagać. Ty odbierasz to jako czepianie się i blokowanie ważnej inwestycji. Ja to odbieram jako próba wymuszenia na burmistrzu gospodarności. Sam w innych wątkach (np o komunikacji) mówiłeś że nie stać nas na luksusy i trzeba każdą złotówkę dwa razy obejrzeć przed wydaniem. A stać nas na luksus budowy droższego przedszkola skoro można zrobić to taniej?
PMK
Zasłużony

Postprzez gienek » Cz, 19 sty 2012, 22:00

Dla mnie to jest warcholstwo, bo ja oceniam postawę obu ugrupowań, a nie to w jaki sposób i do czego zostali powołani.
gienek
Zasłużony

Postprzez Skoczek » Cz, 19 sty 2012, 22:17

Rozumiem, że pisząc o warcholstwie masz na myśli zachowanie burmistrza .
Skoczek
Młody

Postprzez gienek » Cz, 19 sty 2012, 22:28

Mam na myśli zachowanie obydwu stron, i nie ujmuj jednym aby dodać sobie, bo jesteście w tej sprawie tak samo winni, a nawet może bardziej.
gienek
Zasłużony

Postprzez Skoczek » Cz, 19 sty 2012, 22:49

W partii nigdy nie byłem więc nie zwracaj się do mnie"jesteście". Jestem obywatelem tego miasta i mogę wyrazić swoją opinię. Na miano warchoła zasłużył burmistrz bo nie mimo prośby radnej nie przedstawił porównania kosztów budowy tradycyjnej i modułowej. W jednym możemy się zgodzić-dzieci potrzebują przedszkola.
Skoczek
Młody

Postprzez gienek » Cz, 19 sty 2012, 22:59

Myślę, że na ten tytuł bezsprzecznie zasługuje czołowy malkontent i mieszacz, radny z ramienia NP Grzegorz Szuplewski. Jego zachowanie jako przewodniczącego rady miasta w poprzedniej kadencji i obecne postawa na posiedzeniach rady miasta w pełni uzasadnia ten "zaszczytny" tytuł.

PS.
@Skoczek : Zwracałeś mi uwagę na moje błędy( byki) , a sam je popełniasz. Proponuje Ci w takim razie, zachować więcej powściągliwości w ocenach innych, bo ty tez nie jestes idealny jak widać. :wink:
gienek
Zasłużony

Postprzez maluch » Cz, 19 sty 2012, 23:45

Kompleksy wychodzą na wierzch, gienku...
maluch
Starszy

Postprzez PMK » Pt, 20 sty 2012, 10:19

Gienku w sumie po czesci masz racje. Ten spor o przedszkole jest bezproduktywny i trwa za dlugo. Jakie wiec sa mozliwosci jego zakonczenia? Ja widze 3 opcje.
1. Pan burmistrz pokazuje szacunkowe zestawienie kosztow budowy przedszkola w sposob tradycyjny i modulowy. RM wybiera tansza opcje i temat jest zamkniety.
2. Pan burmistrz lekcewazy argumenty opozycji. Poniewaz ma wiekszosc to RM zatwierdza jego pomysl budowy modulowej. Sytuacja ta pokazalaby jak pan burmistrz podchodzi do wyborcow i demokracji.
3. Opozycja przestaje sie interesowac tym tematem i glosuje za budowa modulowa. A potem slucha ze na to nie ma pieniedzy i na tamto tez a to wszystko wina pana Brzezinskiego i jego ekipy rzecz jasna.

Nie sadzisz ze opcja 1 pozwolilaby zakonczyc ten spor najszybciej i w taki sposob ze nikt nic by nie mogl zarzucic burmistrzowi?
PMK
Zasłużony

Postprzez gienek » Pt, 20 sty 2012, 10:25

Ponawiam w takim razie moja prośbę o przeczytanie"Protokół z XV sesji Rady Miejskiej w Piastowie z dnia 6 grudnia 2011 roku" Punkt 5. "Prezentacja projektu nowego przedszkola modułowego na ul. C. Godebskiego 3."
Znajdziesz tam, przynajmniej częściowo, odpowiedzi na swoje pytania z opcji 1. Miłej lektury.
Jak przeczytasz to wrócimy do dyskusji.
gienek
Zasłużony

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Edukacja