przez sapiecha1 » So, 20 cze 2015, 16:34
Tu, na forum jest @denis80. Przed wyborami, mocno udzielał się twierdząc że nie ma na kogo głosować i pewnie nie pójdzie do urny (nawet mu proponowaliśmy by sam startował). Czy poszedł, czy nie, pewnie nigdy tak naprawdę się nie dowiemy, ale trzeba przyjąć że zrobił tak jak pisał i nie poszedł.
Mój wpis o osobach które nie skorzystały ze swego konstytucyjnego prawa, dotyczył głównie jego osoby. Nie głosowałeś, zmarnowałeś swój głos, to obecnie powstrzymaj się od krytyki wszystkich i wszystkiego.
Co do pomyłki @PMK, da się przeżyć, bo przy ciągłym boju jaki jest zmuszony prowadzić z @denis80, mogło mu się przytrafić.
Co do przyszłości filii SP1 (przyszłej SP3), to chyba jej los jest nadal nie przesądzony. Jak byłem na spotkaniu dyrekcji z rodzicami 6-cio latków, Pani Dyrektor nie mogła przedstawić nauczycieli przyszłych 1-wszo klasistów, bo dopiero ich szuka. Ja co tydzień od początku maja wchodzę na stronę kuratorium i nadal nie ma ogłoszenia z SP1 o naborze. Może się okazać, że nie będzie komu uczyć naszych dzieci. Może w tle obecnej sytuacji, dociera się inny projekt i nie można zamieścić ogłoszenia o naborze. Ja bym jeszcze @wicherek nie był pewny tego co będzie 1 września.
A odnośnie gimnazjów. Prezydent elekt chce likwidacji gimnazjów, o czym mówi oficjalnie. Jeśli do władzy dojdzie PiS, to za 2 lub 3 lata gimnazja znikną, będzie reaktywacja SP3 i SP5, nie będzie kompleksu G-LO, a jedynie LO, będzie nowy cyrk. Nie ukrywam, że nie podoba mi się obecny system, gdzie co 3 lata mamy restart, bardziej podobał mi się system gdzie co roku było coś dokładane, niewiele, ale do przodu, a nie restart od zera plus sporo nowego (pierwszy w podstawówce w 4 klasie, drugi w gimnazjum, trzeci w liceum), zwłaszcza że obecnie startują sześcio latki, o których do niedawna wszyscy twierdzili że nie podołają, a jak widzę po klasie córki, nie ma z tym problemu, ba skłaniałbym się do systemu brytyjskiego i jeszcze obniżył wiek do lat pięciu. Dzieci wbrew pozorom nie tracą dzieciństwa, nauka sprawia im radość, a atmosfera w szkole w wychowaniu wczesnoszkolnym jest naprawdę rewelacyjna (przynajmniej w SP1) i moja córka woli szkołę od przedszkola, a nieobecność w szkole jest dla niej karą. Jeśli w innych szkołach jest tak jak u niej, to był to dobry pomysł PO.
Co do inwestycji, czekałem, czekałem i się nie doczekałem informacji o tym co sie w tej materii wydarzyło. Ani @PMK, ani @ denis80 nic nie napisali o parkingu pod P3, a ten powstał, służy, poprzednik nie mógł, obecny mógł i nikt o tym nie pisze? Dziwne, coś się udało, więc to przemilczamy? tylko złe tematy poruszamy? Dlaczego?