Dziś we Fleszu Mazowieckim, jest ciekawy artykuł o oświacie w Piastowie. Głównym tematem jest rozbudowa SP2. Wiarygodność jest jego trochę zmniejszana poprzez to że autorem czy też narratorem jest były burmistrz Kubicki, i dodatkowo podana ilość dzieci które mają iść do SP3 z północnej części miasta, 300 jest mocno zawyżona, przynajmniej mi się tak wydaje. Czy plan byłego burmistrza byłby skuteczny już się nie dowiemy.
Jeżeli magicpiastów jest radnym to chciałbym go przeprosić że na sesji powiedziałem że to nie ja się tu wypowiadam (jeżeli nie to radnego który niewątpliwie czyta to forum), muszę powiedzieć że choć Pana argumenty mnie nie przekonały, to słowa uznania za podejście do sprawy, mam tu na myśli zainteresowanie i pofatygowanie do szkół aby sprawdzić jaki jest stan(np ile dzieci jest z przyjętych z Bąków). Mam nadzieje że stan z obwodami szkół wróci do normalności za tej kadencji rady miejskiej.
Do tych co piszą że kiedyś było dużo gorzej i musieli chodzić 3 razy w tygodniu na 12 do szkoły, to powiem że radny Sarnacki który rozmawiał ze mną w przerwie sesji powiedział że w SP4, była (nadal jest) rozważana nauka na 3 zmiany, więc szału nie pod tym względem jak rozumiem nauka na 2 już jest.