przez PMK » So, 14 mar 2015, 16:17
@denis80 wciąż nie widzisz analogii. Remont dachu był niezbędny. Chciała go zrobić poprzednia ekipa, nie zdążyli, zrobił więc go Kubicki. Chwała mu za to. Nikt nie łączył tego faktu z radnymi-nauczycielkami. Wszystko było ok.
Sprawa LO jest równie paląca. Wyż demograficzny jest już w podstawówkach, wkrótce dojdzie do gimnazjów. Nie wiem jak ty ale ja pamiętam to co działo się mniej więcej 20 lat temu, gdy poprzedni wyż był w szkołach. Szkoła nr 3 była przepełniona do granic możliwości, dzieciaki miały lekcje na stołówce, np. w godz. 13-18. Patologia. Nikt nie chce powrotu takich czasów. Dlatego chwała burmistrzowi za to że stara się zabezpieczyć miejsca dla dzieci, a docelowo by powstał zespół szkół na działce dzisiejszego LO. Przypominam, że pomysł ten był popierany najpierw przez NP, potem przez Kubickiego, a teraz znów przez NP. Ale dla @denisa80 kluczowe jest to, że w LO pracują dwie radne. Nie wiem do końca jakie to ma znaczenie, bo i tak nawet gdyby szkoła była w zarządzie powiatu to radnego zwolnić bez zgody RM nie wolno. Te panie nic na tym nie zyskują i nie mają żadnego interesu może oprócz tego, że w przyszłości będą mogły pracować z młodzieżą w lepszych warunkach.
"A teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu."