przez GMP » Śr, 21 sty 2015, 16:28
Denis80, masz zupełną rację co do obecnego burmistrza. Przeczytałem wymianę korespondencji pomiędzy panami kandydatami na burmistrza w ipiastow.pl i szczególnie uderzyło mnie zdanie napisane przez p. Szuplewskiego " Najważniejsza jednak sprawa to świadome pozbawienie miasta - na długie cztery lata - szans prawdziwego rozwoju w imię jakiejś niezrozumiałej doktryny poprawności." Co to ma oznaczać ta niezrozumiała doktryna poprawności, czy to ma oznaczać, że burmistrz ma postępować niepoprawnie w stosunku do obowiązujących przepisów i prawa. Czyli co, ma łamać prawo i przepisy dla spełnienia oczekiwań p. Szuplewskiego i jemu podobnych. Nie wiem ale burmistrz wybrany obejmując urząd składa ślubowanie i chyba treść ślubowania odnosi się do przestrzegania prawa w kraju. Jak można komuś zarzucać, że poprawność działania jest negatywną cnotą władzy. Jak ten Pan chce teraz sprawować władzę ? Przez taka wypowiedz jakiegokolwiek polityk byłby traktowany przez wyborców jako niespełna rozumu i potencjalny człowiek, któremu nie można ufać delikatnie mówiąc. Coś tak mi się wydaje, że trzeba będzie dość szczegółowo patrzeć na ręce temu panu.