Też jestem negatywnie zaskoczony brakiem zastępców. Im szybciej te osoby przyjdą i się wdrożą, tym płynniej i sprawniej będzie działał UM. Nie ujmując nic panu burmistrzowi nie zna się on na wszystkim, więc zatrudnienie dwóch fachowców-pomocników powinno być priorytetem.
Równie niezadowolony jestem z tego, że jak słyszałem pan Szuplewski nie reaguje w sposób zdecydowany na fakt przychodzenia i przesiadywania ex-burmistrza i jego zastępcy u swoich koleżków w UM. Nie powinno się nikogo zwalniać czy represjonować w jakikolwiek sposób za to tylko, że został zatrudniony przez poprzednią ekipę albo że ma dobry kontakt z poprzednimi władzami. Ale nielojalność powinna być bezwzględnie tępiona.
Z innych ciekawostek. Siermiężny "Teraz Piastów" poszedł chyba do kosza, bo na stronie mamy kolejny numer "Biuletynu" (http://www.piastow.pl/components/downlo ... os_id=1548). Niestety na stronie 2 i 3 coś jest nie halo z czcionką, ja na dwóch programach do PDF mam krzaczki. Tak czy inaczej in plus zaliczam brak patosowych treści patriotyczno-religijnych, tak znanych z poprzednich kadencji.