Na facebook p.Borodzicz podziękowała swoim wyborcom, oto treść:
Szanowni Państwo,
bardzo dziękuję tym wszystkim Mieszkańcom Piastowa, którzy nie uwierzyli prowadzonej wobec mnie brudnej kampanii oszczerstw i pomówień i 30 listopada 2014 w wyborach Burmistrza Piastowa oddali na mnie swój głos.
Okazane mi przez Państwa zaufanie bardzo motywuje mnie do dalszej, intensywnej pracy na rzecz Naszego Miasta i Jego Mieszkańców
serdecznie Państwa pozdrawiam"
no,cóż ładnie jest podziękować swoim wyborcom, ale dlaczego ten jad (kampania oszczerstw, pomówień

). Rozumiem rozczarowanie p.Ewy, ale wygrać mogła tylko jedna osoba. Większość piastowian stwierdziła, że p.Szuplewski jest lepszym kandydatem, jego przewaga była naprawdę duża.Trzeba to uszanować i postarać się w tej kadencji zrobić w powiecie coś więcej dla Piastowa poza organizowaniem spotkań z członkami PiS. Żadna z osób, z którymi rozmawiałem nie umiała powiedzieć co p.Borodzicz zrobiła dla miasta. Teraz przez kandydowanie nazwisko p.Ewy jest bardziej znane, ale jednocześnie przez to ludzie w naszym mieście tak będą postrzegać PiS jak panią Borodzicz. Trzeba się postarać, bo wybory parlamentarne "za pasem". Z przegraną warto godzić się "z klasą".