przez sapiecha1 » Wt, 18 lis 2014, 20:06
Sądzę że się mylicie.
Obecny sukces NP i Pana Szuplewskiego, to wynik długoterminowego planowania i działania.
Przykłady? proszę:
1. Kurs administracyjny. Niby nic wielkiego, ale papierek jest, nie można powiedzieć że się nie starał.
2. Strona ipiastów.pl. Pięknie wybadany "rynek", przygotowanie praktyczne.
3. Uczestnictwo w dyskusji na tym forum. Mało wkładu własnego, ale dało się wyczuć, że umie czytać ze zrozumieniem.
4. WPR24.pl i jego sonda. Nooo, piękne zagranie pokerowe, na "ostatni gwizdek", jak inni się wezmą za łby.
Ten człowiek od dłuższego czasu wie czego chce, umie to zaplanować i realizuje, a przy tum ma naprawdę duże osiągnięcia, jest konsekwentny jak cholera. Powiem szczerze że podoba mi się to, ale trochę się tego boję i dlatego pójdę głosować na niego, jak będę wiedział że chce czegoś dobrego, a nie jest tylko "walniętym czubkiem", bo to też jest możliwe przy takiej konsekwencji działań i wynikach osiąganych dzięki naprawdę dobremu )by nie powiedzieć doskonałemu) planowaniu.
Co do PiS-u, to nie byłbym taki pewny czy Pani Borodowicz nie będzie miała dużo wyższego poparcia niż w 1 turze. Spośród ludzi których znam, którzy pracowali w Ursusie prawie do końca, to chyba wszyscy popierają PiS, nie PO, nie działaczy społecznych. Musicie przyznać, że Piastów był sypialnią Ursusa, dużo ludzi pracowało do końca za czasów Wrzodaka, oni mogą zmienić wynik 2 tury wyborów.
Nie wiem który wybór jest lepszy. Królik z kapelusza, czy perfekcyjny strateg. Jeden wybór może oznaczać walkę z RM i ogólny paraliż, drugi może oznaczać, że plany są dużo dłuższe i niekoniecznie miłe dla mieszkańców. Pewnie nie dowiem się kto będzie zastępcą, a szkoda bo byłoby mi łatwiej podjąć decyzję iść i zagłosować na NP, czy zostać w domu i przez to biernie zagłosować na PiS.
@PMK, Agatę znam 37 lat. Mamy prawie żaden kontakt ze sobą, ale wiem że to solidna, konkretna babka i nie dziwi mnie że wygrała. Ma w sobie to coś, co powoduje że umie wygrywać. To tak jak kapral w wojsku, Wykonuje rozkazy, a jak je źle wykona, to ginie jego drużyna. Ona jest takim kapralem który nie traci żołnierzy. Ludzie o tym wiedzą i dlatego miała i jak nie straci swojej drużyny przypadkiem, to i będzie mieć poparcie.