przez sapiecha1 » Cz, 2 sty 2014, 21:29
Zgadzam się z @nona. Ja mam na ulicy płyty poligonowe od 73 roku. Nie powiem, pierwsza utwardzona ulica w okolicy i ostatnie nie zrobiona należycie. Na sąsiednich ulicach jest asfalt, na mojej nie, na sąsiednich są progi zwalniające, na mojej nie, więc wszystkie ciężarówki i debile w BMW i 100 na liczniku zasuwają mi pod nosem. Nie powiem, przyzwyczaiłem się. Kiedyś emocjonowałem się, jak kolejni projektanci łazili i oglądali temat (ulicę). Tych projektów za Brzezickiego doliczyłem się 6. Typowa kasa w błoto, kogoś trzeba wspomóc. Obecnie już mnie to nie rusza, Sam, z tego co zdobędę umacniam pobocze, robię tak, by ludziska koło mnie butów nie zgubili, mam w głębokim poważaniu kolejne mydlenie oczu, że ktoś coś z tym fantem zrobi. Nie jestem jedyny na ulicy kto stara się zapewnić bezpieczne miejsce do ucieczki przed debilami za kierownicą ludziom chodzącym do pracy, sklepu, szkoły, z wózkiem dziecinnym. Już jest kilka azyli dla nich na odcinku 300 metrów. Tak @denis80 mam kanalizację, mam wodę miejską, podłączyłem się natychmiast jak pojawiły się te media. Jak chcesz wiedzieć, to kanalizacja zdała egzamin, ale do wody podłączyli się nieliczni, pojedynczy właściciele domków. Podobnie jest pewnie na twojej ulicy. Media zrobią, a podłączą się nieliczni. Do tego, po przecięciu gliny w ulicy na której leży Piastów, powoduje, że nawierzchnię warto naprawiać dopiero po jakiś 10 latach, bo wszystko co wsypiesz do wykopu, glina zasysa pod spód, jakbyś nie utwardzał, jezdnia się zapada, więc nie myśl że jak zrobią ci media, położą asfalt, nie będziesz psioczył dalej, Będziesz miał kolejny powód do psioczenia na kolejne ekipy.
Naprawdę słuszną ideą jest zmniejszenie dopłaty do ZTM, bądź wciągnięcie miasta do 1 strefy za tę samą kasę, ale wówczas będziesz psioczył na autobusy z Pruszkowa i Ożarowa w centrum, rozjeżdżone trawniki, wszędzie parkingi dla Pruszkowian, powiesz też że to dla tych wybranych, nielicznych. Dlatego też może lepiej dać każdemu uprawnionemu bilet na KM do Ursus Niedźwiadek za free lub 1 zł i zrezygnować z ZTM. Niech każdy może kupować 1 strefę, do której dojedzie prawie gratis, a ZTM nie nabija sobie kabzy. Kasa zostanie na kolejny, siódmy projekt mojej ulicy (zlecenie dla kolejnego kolesia partyjnego), może i kanalizację u ciebie, nie będziesz wtedy psioczył. Oj, zapomniałem, tobie nie przysługiwałby taki bilet, bo ty masz jeszcze "blachy" w typie LCH, albo LLU, bo tacy właśnie najgłośniej krzyczą co im się należy, albo czego nie dostali, tego wszystkiego u ciebie w LCH, LLU nie planowali, a pojawiło się z janosikowego, a w Piastowie nie ma dopłaty z janosikowego, jesteś zawiedziony, rozżalony, wracaj do siebie, albo pomóż nam, mieszkańcom w którymś pokoleniu, albo tym na tyle uczciwym by płacić podatki w Piastowie. Zapłacisz PIT tu, będzie parę złotych więcej do podziału.