przez przynadziei » Pn, 11 cze 2012, 14:20
pytanie czy Twoje słowa to oficjalne stanowisko MRM... ja jedynie zwracam uwagę na to jak Twoje słowa mogą być odbierane - albo wypowiadasz się jako osoba prywatna i gadasz co chcesz, albo jako reprezentant MRM a ja nie przypominam sobie aby były takie zastrzeżenia wcześniej, że macie robić coś jedynie dla młodych ludzi 16+ (to, że taki był wymóg dla Was to inna sprawa). Nawet jeżeli są takie założenia, to zwracam uwagę, że nie warto używać takich argumentów, które raczej obrażają i dzielą niż pozwalają na robienie czegoś wspólnego w przyszłości. Nie wiem ile czasu działasz w Piastowie, ale warto czasem przypomnieć sobie to co robiono wcześniej zanim się zacznie krytykować, zwłaszcza, że przyciągnąć u nas ludzi na imprezy wcale nie jest łatwo. Możesz to nie tylko ciastko z bajką czy działania z gimnazjami. Imprezy sportowe przy Chemiku w poprzednich latach czy Liga to są inicjatywy, które są prowadzone na świetnym poziomie - warto robić coś razem, a nie jedynie krytykować i pokrzykiwać, że zmienicie świat. Jak na razie efektów Waszych działań nie widać - gdzie dowody na to, że Dni Miasta odbiegały poziomem od wiejskich atrakcji o których sam piszesz?
Życzę odrobinę rozsądku i szacunku dla ludzi. Nie przedstawiasz się, przychodzisz jako reprezentant MRM po kilku miesiącach od powołania, oprócz jakichś haseł niewiele w tym konkretów, a oczekujesz, że po kilku postach pójdą za Tobą tłumy.
Pisz o projektach i pomysłach. Wtedy jeżeli spotka Cię krytyka będziesz miał prawo czuć się rozżalony (nie Ty pierwszy w naszym mieście). Pisz na przykład nie tylko o imprezach, ale o miejscach, których brakuje, ofercie na spędzanie czasu wolnego. Może ścianka wspinaczkowa na OSP, rampa dla rolkarzy, mur na graffiti, DKF, jakieś muzykowanie???